Akçakoca Yukarı Mahallede Vali konağı temeli atıldı

Akçakoca'da tarihi Yukarı Mahalle yeniden canlanınca halk da turizmi sahiplenmeye başladı.

Akçakoca Yukarı Mahallede Vali konağı temeli atıldı

Tarihi evler bir bir restore edilirken, adeta turizm seferberliği ilan edildi. Düzce Valiliği tarihi evin restore edilerek turizme kazandırılması için harekete geçildi. Satın alınan atıl ev yıkılmasının ardından, ihale edilerek mütahit firma tarafından temeli atıldı.
Akçakoca Yukarı Mahallede tarih yeniden canlanıyor. Mahallede yöresel Pazar açılması ve sokak iyileştirilmesinin yapılması ile birlikte hem tarihi doku yeniden yaşatılmaya başlarken, mahallenin turizm açısından da cazibe merkezi olmaya aday duruma getirilmesi hedefleniyor.
Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Akçakoca Belediyesi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü Tarihi mahalleyi eski görünümüne kavuşturmak, turizmde bir cazibe merkezi olmasını sağlamak adına çalışmalara gerekli desteği verirken, mahalle girişindeki iki eski konak aslına uygun olarak Valilik tarafından ihale edilmesinin ardından temeli atıldı.
Turizme kazandırmak amacıyla bazı Akçakocalılar tarihi binalarını restore ederek butik otel haline çevirirken, konak turizminin ilçede özendirilmesi ve tarihi dokunun korunması adına yapılan çalışmaların desteklenmesi halinde Akçakoca cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerleyecek gibi görünüyor.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER