Akçakocalı Girişimciler bilgilendirildi

Akçakocalı Girişimciler bilgilendirildi

Akçakocalı Girişimciler bilgilendirildi

Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi, KOSGEB ve MARKA kuruluşlarının temsilcileri Yeni Destek Programları Bilgilendirme Günü kapsamında Akçakocalı girişimcilerle bir araya geldi.
Akçakoca Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen programa; KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun, Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, MARKA Düzce İl Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) çalışanları ve Akçakocalı girişimciler katılım sağladı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, yatırım yapacak kişilerin bilgi alabilecekleri bir ortam hazırladıklarını belirterek, katılımcıların isterlerse de yetkililerle birebir görüşme imkanlarının sağlanacağını ifade etti. Programın herkes için hayırlı olmasını dileyen Başkan Pazvant, etkinliğe katılım sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Açılış konuşmasından sonra Düzce TTO Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Özge Özkan, Düzce TTOyu tanıtarak, programın genel akışı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun ise yaptığı sunumda; KOBİ olarak teknoyatırımları desteklemelerindeki amaçlarının, teknoloji alanlarında yer alan Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürünleri ticarileştirerek, ülke ekonomisine katma değer oluşturmak şeklinde belirtti. Ayrıca uluslararası pazarlarda yer alarak teknolojik ürün ihracatını artırmak için işletmelerin yapacakları teknolojik ürün yatırımlarını da desteklediklerini sözlerine ekledi. Girişimcilik alanında oluşturulan yeni mevzuat hakkında katılımcıları bilgilendiren Arif Torun, destek almak isteyen yatırımcıların; yenilikçi ve satılabilir ürünler üzerinde çalışmalar yapmaları gerektiğinin altını çizdi.
KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torunun sunumundan sonra Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) hakkında bilgiler veren MARKA Düzce İl Koordinatörü İbrahim Pehlivan, 2018 yılı mali destek programları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Destekleme programlarına kimlerin başvuru yapabilecekleri üzerinde duran Pehlivan, başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken konular hakkında da önemli bilgiler paylaştı.
Programın son sunumunu gerçekleştiren Düzce TTO Avrupa İşletmeler Ağı Proje Uzmanı Dr. Aslı Astarcı; Avrupa Birliği Destek Programları, Uluslararası İşbirlikleri, İkili İşbirliği Görüşmeleri, İnovasyon Destekleri gibi konularda açıklamalarda bulundu. Düzce TTO olarak ihracat yapmak ya da yurt dışındaki firmalarla ortak girişimlerde bulunmak isteyen yatırımcılara da yardımcı olduklarını ifade eden Dr. Aslı Astarcı, bilgi ve destek almak isteyen herkese Düzce TTO olarak gerekli destekleri sağladıklarını sözlerine ekledi.
Program, Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin ile Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvantın konuşmacılara teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 07:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER