Eğitimleri tamamlandı

Karadeniz´de boğulmaların önüne geçecekler

Eğitimleri tamamlandı
Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan cankurtaran ekibi, yaz sezonuna yönelik hazırlıklarını tamamladı. Araç gereç ve ekipman eksiklerini tamamlayan cankurtaranlar, denizde hayat kurtarma tatbikatları yapıyor. 
Geçtiğimiz yıllarda Akçakoca plajlarında cankurtaran hizmeti veren 11 kişilik ekip, bu sene de sezon öncesi belgelerini almak için İtfaiye Müdürlüğü idarecileri tarafından eğitimden geçiriliyor. Cankurtaran adayları, 5 gün süren uzun ve yorucu bir hayat kurtarma eğitiminden geçirildikten sonra belgelerini aldılar. Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından oluşturulan 11 kişilik cankurtaran ekibi, aynı zamanda jet ski de kullanabilme kabiliyetine sahip.
Akçakoca plajlarında hizmet veren 4’ü belediyeye ait, biri de kiralık olmak üzere 5 adet jet ski kullanacak olan cankurtaranlar ilçenin tüm plajlarında hizmet verecek. Cankurtaran ekibinin plajlarda kullanacağı araç, gereç ve ekipmanların ise tamamlandığı belirtildi. İpler, şişme botlar, plastik kurtarma gereçlerinin yanı sıra, bu sene belediye tarafından 1.000 metre boyunda şamandıra alındığı ve bu şamandıranın kesilerek farklı plajların güvenlik şeritleri haline getirileceği de öğrenildi. 
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER