'Hamsi Rusya'da çok, bizim kıyılarımızda yok'

- "Hamsinin Rusya'da karaya vurması, soğuk su akıntısı nedeniyle. 'Hamsi Rusya'da çok, bizim kıyılarımızda yok' gibi mantık yürütmeye çalışıyorlar. Bu tamamen farklı bir denizcilik olayıdır"

'Hamsi Rusya'da çok, bizim kıyılarımızda yok'

DÜZCE - Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, Hamsinin Rusyada karaya vurması, soğuk su akıntısı nedeniyle. Hamsi Rusyada çok, bizim kıyılarımızda yok gibi mantık yürütmeye çalışıyorlar. Bu tamamen farklı bir denizcilik olayıdır. dedi.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl balıkçılık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandığını ve zor bir sezon geçirildiğini söyledi.

Bazı ulusal televizyon kanallarında, hamsinin Türkiyeden kaçtığını ve Rusyada karaya vurduğu yönünde haberlerin dolaştığını hatırlatan Karakaş, Hamsinin Rusyada karaya vurması, soğuk su akıntısı nedeniyle. Hamsi Rusyada çok, bizim kıyılarımızda yok gibi mantık yürütmeye çalışıyorlar. Bu tamamen farklı bir denizcilik olayıdır. dedi.

Denizcilikte, soğuk su vurgunu denilen bir kavramın olduğuna değinen Karakaş, şöyle konuştu:

Biz denizciler iyi bilir. Soğuk su veya kuyu su deriz biz bu olaya. Soğuk su geldiğinde denize bile giremeyiz. Ciddi bir soğuk su gelir. Barbun bile bu soğuk su nedeniyle kıyıya gelir. Kıyıya geldiğinde kıyıdan serpme ile barbun tutulur. Suya kar düştüğünde, balıkta sersemlik yaratır. Bu nedenle Rusyada balık karaya yaklaştı. Bu orada çok hamsi var, burada yok anlamına gelen bir durum değil.

Karakaş, Türkiyede Karadeniz sularında da soğuk su akıntılarının yaşandığını ve barbun balığının bu kıyılara kaçtığını sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER