Meclisten Yemenici'ye borçlanma yetkisi

Meclisten Yemenici'ye borçlanma yetkisi

Meclisten Yemenici'ye borçlanma yetkisi

Akçakoca Belediye Meclisi Ocak ayı 2inci oturum toplantısında yeni Devlet Hastanesi için Başkan Cüneyt Yemenici ye 3 milyon TL‘lik borçlanma yetkisi oy çokluğu ile verildi.
Akçakoca Belediyesi Meclis toplantılarının ikincisi yapıldı. Akçakoca belediye Başkanı Cüneyt Yemenicinin başkanlık ettiği toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Toplantısında yeni Devlet Hastanesi için Başkan Yemenici ye 3 milyon TL‘lik borçlanma yetkisi oy çokluğu ile verildi. Belediye kredi bulduğu takdirde bu parayı Ketmenli sapağı civarında yapılacak yeni hastane arsasının kamulaştırma gideri olarak kullanacak.
Toplantıda söz alan CHPli Meclis Üyesi Turgay Çakmak, hastanenin yapılması için kamulaştırma giderinin belediye tarafından ödenmesinin mali riskler oluşturabileceğini, kamulaştırmanın Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmasının daha doğru olacağı konusunda görüş belirtti. MHP adına söz alan Yüksel Yılmaz ise, hastane için kredi kullanmanın belediyeyi ileride sıkıntıya sokabileceğini, mevcut hastane arazisine yeni hastanenin yapılmasının doğru olacağını ifade etti. Son olarak söz alan Hasan Ali Yanmaz, yeni hastanenin kapasitesi ve donanımı hakkında kendilerine tam olarak bilgi verilmediğini, hastanenin nasıl bir donanıma sahip olacağı ve Akçakocalıların Düzceye gitmekten kurtulup kurtulamayacağı hakkında açıklama yapılmasını talep etti.
Başkan Cüneyt Yemenici ise Sağlık Bakanlığının arazi kamulaştırmasıyla ilgili çalışması olmadığını kendilerine arsa gösterildiği takdirde tüm inşaat masrafının Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacağını, bu konuda belediyenin elinde bulunan arazilerin hastane için elverişli olmaması nedeniyle ilgili araziyi kamulaştırarak hastane için yer tahsisi yapmak zorunda olduklarını, yeni hastane yapıldıktan sonra mevcut hastanenin arazisiyle birlikte takas yoluyla belediyeye tahsis edileceğini böylece belediyenin bu işten zarar etmeyeceğini söyledi.
Yeni hastanenin çevre yoluna yakın yapılmasının şehrin trafik yükünü azaltacağını işaret eden Başkan Yemenici, yapılması planlanan hastanenin 50+25 yatak kapasiteli olduğunu nüfus artışına göre planlandığını söyledi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada oy çokluğuyla başkan Yemeniciye borçlanma yetkisi verildi.

haber

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER