Saatler kaldı..

Saatler kaldı..

Saatler kaldı..

Zonguldak’ın Ereğliilçesindeki balıkçılar bu gece sona erecek olan av yasağı nedeniyle sonhazırlıklarını yaptı. Balıkçılar bu yıl özellikle Palamut ve Çinekop’un bololacağını ifade etti.

Kdz. Ereğli ilçesinde 10’larca balıkçı teknesi bu gecesaat 24 itibari ile av yasağının kalkacak olması nedeniyle son hazırlıklarınıyapıyor. Balıkçı teknelerindeki mürettebat bir yandan ağların tamiriniyaparken, bir yandan da teknelerin bakımlarını yaptı. ERDEMİR’den emekliolduktan sonra balıkçılık yapmaya başlayan Tevfik Çilingir, haftalardır devameden hazırlıklarda son aşamaya geldiklerini söyledi. Gece 24.00 itibari iledenize açılacaklarını dile getiren Çilingir “Bu yıl palamut bol görünüyor. Çinekopinşallah olacak gibi. Geçen yıla göre Palamut ve Çinekop bu yıl daha iyigörünüyor. Hamsi’de gözüküyor ama o palamuttan sonra daha iyi belli olur.Hazırlıklarımız bitti gibi. Gece 24.00’de denize çıkacak şekildehazırlanıyoruz. Balığı bulana kadar 24 saat çalışmak var” dedi.
Geçimini balıkçılık yaparak sağlayan Cemil Güralise gece 24.00’ten itibaren avlanmaya Zonguldak-Kefken arasındagerçekleştireceklerini ifade etti. Akçakoca, Alaplı, Ereğli ve Zonguldak’ınyanı sıra Trabzon, Rize ve Ordu tarafından da balıkçı teknelerinin yolaçıktığını ve bu tarafa yöneldiklerini dile getiren Güral, bu yıl Palamut’tabolluk yaşanacağını söyledi.

“Balık bololacak diye çok borca girildi”

Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı FiruzYılmaz’da bu yıl balıkta bolluğun yaşanmasını beklediklerini dile getirdi.Hazırlıklarını tamamlayarak gece 24.00’ten itibaren avlanmaya çıkacaklarınıanlatan Yılmaz, balığın bol olması beklentisi nedeniyle balıkçıların çok borcagirdiklerini ifade etti. Yılmaz, tekne için hazırladıkları yeni balıkçı ağınıgöstererek “Bu ağın fiyatı 20 bin TL” diye konuştu. Balıkçı tezgahlarınışimdiden dolduran Palamaut’a ise vatandaşlar yoğun rağbet gösteriyor. Tanesi 10TL’den satışa sunulan Palamut’un, balıkçıların denize açılıp bol ürün getirmesiile birlikte 5 TL’ye kadar düşmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER