Sağlık ekipleri, Akçakoca sahilinde nöbet tutuyor

Sağlık ekipleri, Akçakoca sahilinde nöbet tutuyor

Sağlık ekipleri, Akçakoca sahilinde nöbet tutuyor

DÜZCE - Akçakocada boğulma tehlikesi geçiren ya da sıcaktan travma geçiren vatandaşlara, sahilde bulunan sağlık ekipleri müdahalede bulunuyor.

38 kilometrelik sahili bulunan Akçakocada, mavi bayraklı plajlar başta olmak üzere plaj çevresinde bulunan cankurtaran ve güvenlik timlerinin yanı sıra, 112 Acil Sağlık ambulansları da, oluşabilecek herhangi bir boğulma vakasına müdahale için hazır bekliyor.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, yerli ve yabancı turistlerin, plaj etrafında konuşlanan ekiplerinin güvencesiyle gönül rahatlığıyla denize girdiğini söyledi.

İlçenin kumunun Türkiyedeki hiç bir plajda bulunmadığını vurgulayan Yemenici, 38 kilometrelik sahillerimizde, sezon öncesi çalışmalarımızla birlikte cankurtaranlarımız sadece sahilde değil, jet-skilerle deniz içinde de müdahalede bulunuyorlar. Oluşturduğumuz bölümlerde zaten uyarı tabelalarımız var. Bunun yanında plaj içerisindeki olaylara müdahale edecek güvenlik ekiplerimiz var. En önemlisi de 112 ekipleri, oluşabilecek boğulma ve diğer vakalar için hazırda bekliyorlar. dedi.

Yoğunluğun yaşandığı günlerde 112 ekiplerinin birçok vatandaşa deniz içinde ve sahillerde müdahalede bulunduğunu aktaran Yemenici, sözlerini şöyle tamamladı:

Nüfusumuzun 4-5 katı misafir ağırladığımız zamanlar oluyor. O günlerde sağolsun sağlık ekipleri hemen müdahalede bulunuyor. Bu sahiller, hem temiz hem de güvenli sahiller. Vatandaşlarımız uyarıları dikkate alarak rahatlıkla ilçemizde denize girebilir.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER