100. YILINDA ATAMIZIN İZİNDEYİZ

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI;

100. YILINDA ATAMIZIN İZİNDEYİZ

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekin, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına 16 Mayıs 1919’da bandırma vapuruyla İstanbul’dan yol çıkarak Samsuna ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919’un 100. Yılını büyük coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

Büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı zor şartlarda verilen mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, ülkemizin yeniden var olmasının ve önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu ifade eden Tekin, şöyle dedi:

“19 Mayıs 1919 Türk Milletinin bağımsızlığa atılan ilk adımı, milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde, gelecekte daha huzurlu, daha gelişmiş, daha müreffeh bir ortama kavuşması için kendi ülkesinde, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığının ilan edildiği gündür. Yüz yıl önce Samsun’dan filizlenen bağımsızlık ve egemenlik aşkı ilelebet sönmeyecek, gençlerimiz, vatan aşkıyla yanan o şanlı bedenlerin açtığı kahramanlık yolunda durmadan yürüyecektir. Cumhuriyet nice 100 yıllar daha yaşayacak, bu bayrak asırlar boyu şerefle dalgalanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nda kanlarını ve canlarını veren aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER