12 Köy; Suya Kavuşuyor.

12 Köy; Suya Kavuşuyor.

12 Köy; Suya Kavuşuyor.

Alaplı ilçesi Gümeli beldesinde devam eden baraj inşaatı tamamlandıktan sonra köylere ishaliye hattı yapılabilmesi için Ereğliye bağlı 12 köy, Alaplı Su Birliğine üye oldu.

Alaplı Su Birliği Başkanı Ahmet Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğliye bağlı 12 köyün birliğe üye olduğunu söyledi.

44 bin 300 olan Alaplı nüfusunun Ereğliden 12 köyün katılımıyla 52 binlere çıktığını ifade eden Akgül, şöyle konuştu:

Gümeli beldesi Hasan Bal mevkisinde ilçemizin içme su ihtiyacını sağlayacak baraj inşaatı devam ediyor. 8 Ağustos 2018de tamamlanacak baraj bittikten sonra köylere içme su iç tesisatı yani ishaliye hattı yapımına başlanacak. Ancak burada bir sıkıntı vardı. Köylere iç tesisatın yapılabilmesi için Alaplının nüfusu yetmiyordu. Burada AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu devreye girerek Devlet Su İşleri Bakanlığı ile görüşmeler yaptı.Görüşmeler neticesinde, 44 Bin 300 olan Alaplı nüfusunun 50 bine çıkması durumunda ishaliye hattı Devlet Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılacağı bildirildi. Bizde birlik olarak Alaplıya yakın 12 köyümüzü birliğimize davet ettik. Bu 12 köy birliğimize üye olmasının ardından nüfusumuz 52 binlere kadar ulaştı.

Bugünde 12 muhtarımızla bir araya gelerek üyelik sözleşmesi imzaladık. Alaplı ve Ereğliye bağlı 12 köyümüze Gümeli barajından içme suyu verilecektir. Burada büyük emekleri olan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğluna teşekkür ediyorum.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu da 21 yıllık hayallerinin gerçek olduğunu belirterek, Ereğli ve Alaplıda devam eden baraj inşaatları tamamlandıktan sonra 2 ilçemizde içme su sorunu kalmayacak. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ilçe başkanlığı yaptığı dönemden bugüne kadar baraj için büyük uğraşlar vermiştir. Baraj inşaatını bu hale gelmesinde onun büyük emekleri vardı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. diye konuştu.

 

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER