250 yıllık kadınlar pazarı tarih oluyor

250 yıllık kadınlar pazarı tarih oluyor

250 yıllık kadınlar pazarı tarih oluyor

Haber; Zonguldakın Alaplı ilçesinde 1760 yıllarında kurulan Tarihi Kadınlar Pazarı gerekli ilgiyi görmediği için tarih olmaya doğru hızla ilerliyor.
Alaplıda yaklaşık 250 yıllık geçmişe sahip olan pazarın 2013 yılında çevre düzenlemesi yapıldı. Alaplı ilçesinde Kadınlar Pazarı adını alan asırlık pazar, halk arasında hala eski adıyla anılıyor. Köy bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri belediyenin kurduğu tezgahlarda satan vatandaşlar, bugünlerde beklenenin altında ilgi ilgi görüyor. Vatandaşlar pazarın gerekli ilgiyi görmediğini belirterek, Bunlardan bir kısmı el işi ürünleri var. Bunun yanı sıra organik tarım ürünleri satılıyor. Bu çalışma Alaplıdaki ekonomik ve sosyal hareketliliği bir türlü artıramadı şeklinde konuştular.
Alaplı İlçesindeki ekonomik hayatın canlanması amacıyla belediye tarafından desteklenerek yerel ürünlerin satışının teşvik edildiği köylü pazara ilgi olmadığı gibi, bir zamanlar çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşların rağbet ettiği pazar olmaktan da çoktan uzaklaştı. Organik yolla küçük üretim yapan vatandaşlar yetiştirdiği domates, biber, patlıcan, yeşillik gibi ürünlerin satışının gerçekleştirildiği köylü pazarından alışverişe çok az kişi geliyor.
Satıcılar, pazarda üretici olmayan insanların manavlardan getirdikleri ürünleri satmalarını engellemelerini istediler.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER