3 BİN KİŞİLİK CAMİYİ VALİ BEKTAŞ AÇTI...

3 BİN KİŞİLİK CAMİYİ VALİ BEKTAŞ AÇTI...

3 BİN KİŞİLİK CAMİYİ VALİ BEKTAŞ AÇTI...

Alaplı İlçesinde şehir merkezine yapılan Çağlayan Camiin resmi açılışı Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.Kurban Bayramına yetiştirilmeye çalışılıyor. 
Temeli 5 Nisan 2014’te atılan caminin açılış kurdelasını Zonguldak Valisi Bektaş, Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, AK Parti Zonguldak Önceki Dönem Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Çağlayan Camii Dernek Başkanı Şeref Türkoğlu tarafından kesildi.
500 metrekarelik alana kurulu olan ve ana kubbesi 20 metre yükseliğinde ve 10 metre çapında olan Camide 2 minare bulunurken aynı anda avluyla birlikte 3 bin kişi ibadet edebilecek.
Alaplı Çağlayan Camii yatırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şeref Türkoğlu açılışta yaptığı konuşmasında, nakkaş ve mermerin en iyisini yaptıklarını belirterek, yerden ısıtma sisteminin bulunduğu ve camiiye 3 Milyon TL harcama yaptık." dedi.
Vali Erdoğan ise yaptığı konuşmasında," Buralar sosyal mekanlar aynı zamanda ülkemizin tapusu. Çekim alanı demek Cami demek merkez demek. Alaplı'mıza hayırlı olsun" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından camiye emekleri bulunanlara plaket takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER