35 Milyon'luk yol…

Alaplı- Yığılca yolunda arasındaki 21 Km’lik karayoluna yapılan 6 adet köprü, dere ıslahı, derenin üstünün kapatılması ve genişletme çalışmalarının maliyeti 35 Milyon TL’yi geçiyor.

35 Milyon'luk yol…

Türkiye’nin en virajlı yollarından biri olan Alaplı- Yığılca yolunda arasındaki 21 Km’lik karayoluna yapılan 6 adet köprü, dere ıslahı, derenin üstünün kapatılması ve genişletme çalışmalarının maliyeti 35 Milyon TL’yi geçiyor. Yolun 2 yılda tamamlanması hedefleniyor.

Yığılca ilçesine Alaplı’ya bağlayan karayolunun bazı yerlerinin dar ve keskin virajlı olması bu yolu kullanan sürücüleri ve vatandaşları çileden çıkarırken,  yaralamalı ve ölümlü kazaların yaşandığı yolun  ölüm yolu olarak adlandırılmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Yolun mevcut hali muhtemel kazalara adeta davetiye çıkartırken, karayolları tarafından yolda gerekli genişleme çalışmaları, yol üzerinde bulunan köprülerin de genişletilerek yeniden yapılması noktasında çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Karayolları tarafından yolun yapılması için ihale yapıldı ve yüklenici firma işe başladı. Yapılacak olan çalışma ile Yığılca yolunda genişletme çalışması yanında virajlar kaldırılacak. Dere ıslah çalışmaları yanı sıra 6 tane köprü çalışması devam ediyor.

Çalışmaların önümüzdeki aylarda bitirilmesi hedeflenirken, karayolunun tamamlanmasının ardından Alaplı-Yığılca arasındaki ulaşım mesafesi daha da kısalarak yol daha güvenli bir hale gelecek.

 

  

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER