5 YIL İÇİNDE 300 İLE 500 KİŞİLİK İSTİHDAM!..

5 YIL İÇİNDE 300 İLE 500 KİŞİLİK İSTİHDAM!..

5 YIL İÇİNDE 300 İLE 500 KİŞİLİK İSTİHDAM!..

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak ,"2020 ve bunu takip eden 5 yıl içinde, 300 kişi ile başlayan, toplamda en az bin kişinin çalışacağı Fabrikaların kurulması için düğmeye bastık” dedi.
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, 2019 yılını değerlendirdi. 2020 yılında yapılacak çalışmalar hakkında Halkpostası Gazetesi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Mehmet Öztürk'e bilgiler verdi.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE İŞLER SONUNA GELDİ
Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Oda olarak yaptıkları çalışmalar neticesinde Alaplı Organize Sanayi Bölgesinde işlerin sonuna geldiğini belirterek, “Şu an itibariyle 2019 yılı sonu itibariyle tüm alt yapı çalışmaları bitmiş durumdadır.Bunun içinde yollarımız kanalizasyon atık sularımız şu an yeni biten elektrik hattımız ve hattımız bittikten kısa bir süre sonra 1 hafta gibi bir süre sonra doğalgaz hattımızı da bitirdik.Artık sadece bu hatlardan sonra Türk telekomünikasyon yapısını tamamlandıktan sonra faaliyete geçecek bunun yanında OSB alanına gittiğimizde tüm iş adamlarına ve sanayicilerine hizmet verecek hizmet binamızı yıl sonu itibariyle bitirmek üzere şu an iç teşkilatı döşeniyor bütün görüşmelerimizde tüm toplantılarımızda Alaplı organize bölgesindeki kendi hizmet binasında gerçekleştireceğiz.Artık neden oradayız çünkü; artık sahanın içinde olmamız gerekiyor.Neden artık fabrikaların inşaatı biten fabrikaların ruhsat işlemleri tamamen bizim organize sanayi bölgesi. Şu an Alaplı organize sanayi bölgesinde bir tane firmamız tamamen üst yapısı ile ilgili yatırımını bitirdi ocak 20 itibariyle üretim aşamasına başlayacak hatta ve hatta onun yerli malı sertifikası almasıyla ilgili yardımcı olduk. Kapasite raporunu hazırladık.Makineleri geldi.2020 ocak ayı itibariyle startı verecekler bununla birlikte raf firması 2020 yılı itibariyle marketlerde kullanılan bütün raf modellerini üretecek .Organize demir çelikle paralel çalışacak bir firma üretimi Ereğli'nin sacıyla yapılacak. Bu firmamızda 2020 yılı itibariyle üretimin 1.aşaması tamamlanması amaçlanıyor.Derma Eczanesi Sahibi Hüseyin Öztürk ,Mart ayı itibariyle üst yapısına başlayacak..Üretime başlayacak. Kişisel bakım malzemeleri ile ilgili alanda hizmet verecek.Yine halen devam eden Orman Ürünleri ile ilgili Ticaret yapan Meclis Başkanlığı yapan arkadaşımız,ve Demir Kaplamaya başlayacaklar. Yine İzmir'de ticaret yapan bir firma, Işık Tarım gibi firmalar arsalarını aldılar. Organize Sanayi Bölgemizde 2020 yılı itibariyle 25 tane parsel satısı gerçekleştirilmiştir. 5 tane parsel elimizde. Bunlarla ilgili talep de var.Acele etmiyoruz Önümüzde daha parlak yatırımcılar çıkabilir.B ir işin ilk ham olduğu zaman yeri satmanız zor olur OSB alt yapı yolları elektrik doğalgazı getirdiğimizde parsellerimiz pazarlamamızı daha güzel ve verimli oluyor.Bundan sonraki süreçte her geçen gün OSB'de burada 30 parsel vardı.25 tanesi satıldı.

ALAPLI OSB'DE İLK ETAPTA 300-500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Alaplı Organize Sanayi Bölgesinde ilk etapta en az 300 işçinin çalışacağını belirten Ocak, "Diğer firmalarla paylaştığıma göre firmalar üretime geçtiğinde bizim ilk hedefimiz 300 ile 500 arasıdır. Tabi bu da O anki talebe bağlıdır. Ama şu var, asıl bizim OSB geçen seneden bu sene değişimi sağladığımız bir şey daha var."Bizim bir 75 bin metrekarelik bir alanımız vardı ve o alan içinde yapısal olarak da hafriyat olarak da zor bir alandı.Bu araziyi Alaplı'nın sanayi içinde Karadeniz Ereğlisi sanayi içinde ve sanayi dışında sıkışmış orta ölçekli işletmelerimiz var.Büyük istiyorlar ama alan olarak büyümeye elverişli değiller.Ve bulundukları yer itibariyle elektrik sorunları doğalgaz ve alt yapı sorunları var 75 dönümlük arazide .24 parselden oluşan arazide metrekaresi 165 lira 3 bin metrekare olan bir yeni alan yarattık Ancak bir kişi 1 parsel de 3 parsel de alabilir. Amacımız adamın bin metrekare yeri var. Büyümeye müsait değil. Yanındaki mal sahibi, öbür tarafta mal sahibi ama adam işletmesini büyütmek istiyor. Alaplı sanayi odası olarak kendi imkânlarımızla yapacağımız çalışma sonrası alan yaratacağız. Bu arada OSB Bölgemizin alt yapısı, kanalizasyon ve su giderleri maliyeti bakanlık tarafından karşılanmıştır. Buradaki tek avantajımız, alanı yatırımcıya bitmiş şekilde teslim etmemiz olacak. Yatırımcım sadece üst yapısını yapacak. İşletmecinin alt yapıyla ilgili problemi olmayacak." 

ISLAH OSB YOLUNDAN VAZGEÇMEDİK
Alaplı Islah OSB ile ilgili bilgiler veren Ocak, “Islah OSB yolundan vazgeçmedik, her zaman kamuoyuna gerçekleri paylaşıyoruz. Şu an birinci derece yoğunlaştığımız konu Alaplı OSB. Alaplı Islah OSB konusunda bazı kanunlardan kaynaklanan sıkıntılar yasadık. ülkemizin yeni başkanlık sistemine geçmesi, bakanlıkların değişmesi, dosya sunduğumuz bakanlığın değişmesi yapısal sıkıntılar oluşmasına neden oldu. Evet organize sanayimiz ıslah organizeden daha önemli . Alt yapıyı hemen bitirmemiz gerekiyor; Kısa vadede Alaplı ekonomisinde katkı sağlayacağı için, Islah OSB uzun süreç gerektirdiğinden, Alaplı OSB su an bitmiş durumda sadece şartellere basma durumda olduğu için, bizce daha avantajlı ve ağırlıklı olduğundan, buraya daha fazla önem verdik.Bizim için önceliğimiz su an Alaplı Organize Sanayi Bölgesi”

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2020, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER