AK Parti Alaplı teşkilatı toplandı

AK Parti Alaplı teşkilatı toplandı

AK Parti Alaplı teşkilatı toplandı

AK Parti Alaplı Belediye Başkan Adayı Celil Uzun'un adaylığının açıklanmasının ardından ilk açıklamayı yaptı.

Uzun, partisinin İlçe Teşkilatı'nda AK Parti İlçe Başkan Mustafa Yavuz, Önceki dönem Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Önceki Alaplı Belediye Başkanlığında görev yapan Nevzat Çimenoğlu, Ekrem Yazıcı  ile birlikte  basın toplantısı düzenledi. 

Celil Uzun, yaptığı açıklamada, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde partisi adına Alaplı  Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesine vesile olan herkese teşekkür ederek;

Alaplı hemşerilerime, mahalle temsilcilerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, yönetim kurulumuza, ilçe başkanımıza, sayın milletvekillerimize ve Alaplı Belediye Başkan adayı olarak takdir buyuran genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye sonsuz şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

Sürecin en başından itibaren kendisini telefonla arayan, gerek bizzat, gerek sosyal medya gerekse türlü vasıtalarla desteklerini ifade eden, kendisini bu göreve layık gören, can-ı gönülden destekleyen, dualarını eksik etmeyen herkese,  tüm Alaplı  vatandaşlarımıza teşekkürlerini sunan Celil Uzun, Alaplı'ya hizmet etmiş, emeği geçmiş tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek fani dünyadan göçmüş olanlara Yüce Mevla’dan rahmet diledi. 

"Uyum içerisinde ortak akıllı içinde Biz olarak çalışacağız"

Yükünün ne denli ağır olduğunun farkında ve bilincinde olarak önümüzdeki süreçte Alaplı Belediye Başkanı, milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile uyum içinde çalışarak, ortak aklı öne çıkaran, gönüller kazanmayı öncelik sayan bir yönetim anlayışıyla bu görevi layıkıyla, hakkıyla yerine getireceğinden hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini vurgulayan Uzun, "

Her şeyin en iyisine layık gördüğüm saygıdeğer Alaplı halkının yüce gönüllerine talibiz. El ele, gönül gönüle Alaplımızı birlikte yönetmeye talibiz. “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir.” düsturuyla gönül belediyeciliği yapmaya talibiz. " dedi.

AK Parti olarak yola ilk çıktıklarında yerel kalkınmayı başlattıklarını hatırlatan Celil Uzun,"  biliyorsunuz Sayın genel Başkanım ve Cumhurbaşkanım Ereğli’ye geldiğinde bu bölgenin Milletvekili olduğunu ve Ereğli kendisini temsil ettiğini bizlere güvence vermişti. ilk Cumhurbaşkanımızı Zonguldak olarak Alaplı’ya bizler getirmiştik. Değerli Cumhurbaşkanım o zamandır bize ne zaman kapısına gitsek Alaplı ve Zonguldak için bir dileğimiz olsa hepsini bize yardımcı oldu ve önümüzü açtı.  Bizi burada  burada tercih ettiği için ve bizim buraya göreve yolladığı için öncelikle şükranlarımı sünüyorum . İnşallah bizleri güvendiler , bizleri buraya aday olarak gösterdikleri için öncelikle kendisine şükranlarımı sunuyorum."diye konuştu

Uzun,"Örnek bir belediyecilik anlayışını Alaplı’da gerçekleştireceğiz"

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde en önemli özelliğinin gönüllere dokunan, insanı mutlu eden, halkıyla bütünleşen ortak aklı ortaya koyan tüm enerjileri, tüm bilgileri tüm arzuları enerji ve sinerjiye dönüştüren belediyecilik anlayışını ön plana çıkartmak olduğunun altını çizen Uzun, "Bu konuda biz ön planda bir belediyecilik anlayışı Alaplı’da gerçekleştireceğiz Benim anlatacağım projelerle bak göreceksiniz Belediyenin imkanlarından daha çok Devletin projelerini hayata geçireceğiz. Bunları hep birlikte beraber yapacağız hükümetimizle birlikte yapacağız hep beraber hareket edeceğiz bunu söylerken belediye başkanıma da söylüyorum beraber el ele Gümeli belde başkanı dahil köylere bile faydamız olacaktır . ben geçmiş dönemde bu insanlardan Her köyde mutlaka bizim imzamız vardır ama camisinde ama suyu da vardır ama yolunda vardır.

Veya okulunda   mutlaka vardır kimse inkar edemez inkar edecek bir  insan gelsin böyle bir şey yok desin,  okulunda  mutlaka hizmetlerimiz vardır kimse inkar edemez inkar edecek bir   insan gelsin böyle bir şey yok diyemez.

 Tabii ki bir rakibimiz olacak tabi ki bir rakibimiz olacak seçime girecek . Seçime girdik işimiz zor olduğu görüyoruz. ayaklarımız   yere basmak zorunda rakibimizi çok ciddi alarak da ona da değer vererekten işe başlıyoruz ona da başarılar diliyorum şu anda görünen bizim mevcut belediye başkanımız Nuri Tekin .sonuçta mevcut belediye başkanı bizim de başkanımız .  o da hizmetlerini anlatacak bizde kendi hizmetlerimizi anlatacağız ,inşallah kazasız belasız bu seçimi başarı ile bitireceğiz.diye konuştu.

   Belediye Başkanı Nuri Tekin , seçimden önce vaat verdikleri 70 projeden sadece 1 tanesini gerçekleştiğini değinen Uzun,"Nuri Tekin kardeşimin o dönemden kalan seçim  broşürü var.bu Projelerin içinden  70 -80 tane söz verdiği ve  halde yapılanlar arasında sadece bir tanesini  yapabildiğini görüyoruz.  buda yapılanlar arasında  sadece sahil olduğunu görüyoruz. Bir kısmını Faruk Çatıroğlu yaptı. Bir kısmını nevzat bey yaptı.Ağır yükünü çeken  bu arkadaşlarımız .  bu arkadaşlarımız Sağ olsunlar Nuri tekin gelmiş diğer kısmını yapmış. bunuda kendisine  teşekkür ederiz . ifadelerini kullandı.

Söz verilen vaatlerin arasında bulunan ,Karşıyaka Terminal çevresinde  düzenleme , Hamam  ve Güreş Tesisleri - Balıkcı barınağına kadar hiç bir şey yapılmadığı değinen Celil Uzun,"

 Arkadaşımız  bunların hepsine sözünü vermiş. Hükümet ayağı yok  , Devlet ayağı yok .        Pazar yerini çarşıya getireceğim  algısı yapılmış,  Yani seçimi bununla kazandı diyebiliriz diğer bir hususYol açacağım dedi .  Arkadaşlar zaten biz bunu bilmiyorduk Ama O dönem içersinde biz de başka projeleri anlattık. nihayetinde  vatandaşlarımız bu kararı verdi. Şimdi hesap günü geliyor seçim zamanı geldiğinde bunu vatandaşa anlatmak zorundayız Öyle bir algı yaptı ki  o zaman dediki ben bunları getiremezsem ,Bu dönem bir dönem sonra belediye başkan olmayacağım , böyle bir lafı var .bunlarıda biz Alaplı halkına hatırlatılması için  söyleyeceğiz. bu konuşmalar  yapılan ev ziyaretlerinde  söylendi .Üzüldüğümüz  diğer bir konu ise belediyenin gelirleri Öğrenmeye çalışıyoruz ve tam olarak öğrenemedik.Ve belediye başkanı belediyenin borcundan  haberi yok. .tabi üzüldüm ,Şu anda Alaplı belediyesinin borçu 100 milyon daha yaklaşmış durumda .

Ama söylediği  40 milyon civarı rakamlardan bahsettiği gördük. ayrıca  Faruk Çatıroğlu olsun nevzat Çimenoğlu olsun ,Ekrem bey olsun yaptıkları işleri ve aldıkları kredileri Bu dönemi aktardıkları kredi Borçları yok.Ama bu değerli belediye başkanımız Öyle borçanmalar yaptı ki yedi yıl sonrasına kredi borçlanmalarımız var kimse bilmiyor . 100 Milyona yakın  Alaplı belediyesinin borçu var maalesef  Belediye başkanımız bundan da haberi olmadığını gördüğüm . Alaplı belediyesini teslim aldığı gün  tutun ne kadar arsası varsa hepsini sattı. bizim belediye başkanlarımız arsa üreterek sattı sen üretmeden sattın.diye konuştu.

 Son zamanlarda Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından  Esnafa  gazetecilere Ve belediye  personeline baskı yapıldığı değinen Uzun, Önemli kişilere baskı yapıp tehdit yapıldığını ve   bunlara pabuç bırakmayacaklarını değindi.İktidarda Ak parti olduğu müddetce , Bir telefona bakar ayağınızı denk alın İşinizi yapın kendinize anlatın gazetecilere tehdit edildiğini  duyarsam hesabınıza sorarım açık ve net  açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2019, 01:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER