Alaplı, 29 Ekim'i kutladı

Alaplı, 29 Ekim'i kutladı

Alaplı, 29 Ekim'i kutladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Alaplı ilçesinde güreş sahasında gerçekleştirildi.
Alaplı Kaymakamı Saim Ekioğlu ve Belediye Başkanı Nuri Tekin'in öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu yaptı. Konuşmasının büyük bir bölümününde birlik ve beraberlik mesajı veren Kaymakam Eskioğlu, "Üretim, fedakarlık ve çalışkanlık üzerine birlik ve beraberliğimizi de koyarak ülke olarak hak ettiğimiz yerlere geleceğimize inanıyorum. Kanını, canını feda ederek bize bu vatanı bağışlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve bayrağı için gözünü kırpmadan canını seve seve veren aziz şehitlerimiz ve onların silah arkadaşı olan değerli gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun" dedi.
Kaymakam Eskioğlu'nun konuşmasının ardından Alaplı genelindeki okullarda yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Saim Eskioğlu ve Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından ödülleri verildi.
Tören, öğrencilerin gösterileri ve tören geçişinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER