ALAPLI ÇAY AĞZI YİNE KAPANDI..

-BALIKÇILAR SESİNİ DUYURABİLMEK İÇİN HERGÜN SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN YAPIYOR..

ALAPLI ÇAY AĞZI YİNE KAPANDI..

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde amatör balıkçılar, Alaplı Çayının Karadeniz’e çıkış noktasının moloz taşlarıyla kapanmasının ardından zor günler yaşıyor.
Karadeniz’de etkili olan fırtına nedeniyle dev dalgalar Alaplı Çayının Karadeniz’e çıkış noktasını moloz taşlarıyla doldurmasının ardından 20 gündür çayda mahsur kalan 10 balıkçı çayın girişinin açılması için destek istiyor.
İlçede 20 yıldır Balıkçılık yapan Balıkçı Tahsin Turan ise, her gün Çayın Karadeniz ile birleştiği noktaya giderek sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak balıkçıların sesini duyurmaya çalışıyor.
Turan, Alaplı Balıkçı Barınağının ağzı kum dolmasından dolayı barınağı giriş yapamadıklarını söyledi.
20 gündür Alaplı çayında mahsur kaldıklarını ifade eden Turan, “Alaplı çayını Karadeniz’le birleştiği nokta moloz taşlarıyla doldu yetkilerimizden buranın bir an önce temizlenmesini istiyoruz. Balıkçı Barınağını girişi kum ile dolmasını ardından giriş yapamıyoruz. Bizde çaya sığındık ancak fırtına ve dev dalgaların getirdiği moloz taşları ağzı kapattı zor durumdayız. Ben profesyonel dalgıç ve balıkçıyım. Alaplı çayında sürekli sel baskınları oluyor bunu sebebi de işte çayın ağzını kapanmasıdır. Buranın bir an önce açılması gerekiyor. Olası bir sel baskınında ilçede birçok iş yeri ve ev sel suları altında kalıyor. Balıkçılar bir fırtınaya yakalansa giriş yapacak hiçbir yerleri kalmadı. Biz balıkçılar olarak yardım bekliyoruz. Sesimi duyura bilmek için her gün bu bölgeye gelip sosyal medyada canlı yayın yapıyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2020, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER