Alaplı'da Korona mücadelesi sürüyor...

Alaplı'da Korona mücadelesi sürüyor...

Alaplı'da Korona mücadelesi sürüyor...

Alaplı'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan 115 hastadan 66’sının tamamen iyileşerek sağlığına kavuştuğu, 29 hastanın evde, 16 hastanın da hastanede izlenerek tedavilerine devam edildiği bildirildi.

 VAKA SAYISI 115

Alınan bilgiye göre, ilçede en son 109 olan Kovid-19 Pozitif vaka sayısı 115’e yükseldi. Bu hastalardan 66’sı tamamen iyileşerek sağlığına kavuşurken, 29’u evde, 16’sı da hastanede olmak üzere, 45 hastanın ise tedavilerine devam edildiği öğrenildi. 2 hastanın yoğun bakımda, bir hastanın ise entübe olarak tedavisine devam edildiği Alaplı’da, ilk vakanın çıktığı 20 Mart tarihinden  bugüne kadar 3 yeni tip koronavirüs hastasının vefat ettiği kaydedildi.

YENİ VAKALAR

 Merkez Mahallesine bağlı bir sokakta, Kovid-19 testi pozitif çıkan aynı aileden 6 kişi ve bunların temaslısı olan 12 kişi ile birlikte toplam 18 kişinin oturduğu bir aile apartmanının karantina altına alındığı belirtildi. Ayrıca, Düzce’deki  annesini ziyaret eden Alaplı Kaymakamlığındaki bir çalışanın da  Kovid-19 testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Çalışanın, çok iyi korunduğu belirtilen annesinin testinin de pozitif çıktığı öğrenilirken, anneye İstanbul’dan ziyarete gelen akrabalarından bulaşmış olabileceği üzerinde durulduğu ifade ediliyor. Bu arada, daha önceden kronik rahatsızlığı bulunan Alaplı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Dursun Uzar'ın da tedbir amaçlı gözlem altına alındığı ve Kovid-19 test sonucunun beklendiği kaydedildi. Filyasyon çalışmaları kapsamında, Kaymakamlıktaki çalışanlardan alınan test sonuçlarının negatif çıktığı ve personelin işlerinin başına döndüğü de alınan bilgiler arasında bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2020, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER