ALAPLI'DA SİGARA İÇİLEMEYECEK ALANLAR BELİRLENDİ

ALAPLI'DA SİGARA İÇİLEMEYECEK ALANLAR BELİRLENDİ

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, İlçe Hıfzısıhha Kurulu kent, köyler ve Gümeli beldesinde sigara içilemeyecek alanları belirledi.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz başkanlığında toplanan Alaplı İlçe Hıfzısıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığının “Koronavirüs Ek Tedbirleri” konulu genelgesi doğrultusunda, kent ve köyler ile Gümeli beldesinde sigara içilemeyecek alanları belirleyerek, belirlenen alanlarda 12.11.2020 tarihinden itibaren sigara içilmesinin yasaklanmasını, yasağa uymayan kişi, kurum, kuruluş ve işletmelere Kabahatler Kanunu ve Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, 392 lira ile 3180 lira arasındaki değişen oranlarda para cezası verilmesini, ayrıca adli işlem başlatılmasını kararlaştırdı.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, İlçe Hıfzısıhha Meclisinin 9 Eylül 2020 tarihinde aldığı ara kararla, meskenler hariç olmak üzere, kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahilleriz toplu ulaşım araçları, işyerleri ve fabrikalar gibi tüm alanlarda, herhangi bir istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, “Ancak, özellikle vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu ve bulunabileceği cadde, sokak, park, bahçe gibi alanlarda sigara içtiğinden bahisle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları yada aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülüyordu. Solunun yoluyla kolayca bulaşabilen koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşıyor. Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden geçerli olmak üzere sigara içilemeyecek alanları belirledik. “ dedi.

Kaymakam Vedat Yılmaz, İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı gereğince , sigara içilmesi yasaklanan alanları şöyle açıkladı:

“1- İlçe merkezindeki tüm parklardaki oyun alanı, yürüyüş yolu ve kamelya içlerindeki alanlar ile;

-Karşıyaka Mahallesi İstanbul Caddesi (Merkez kavşak ile Yalı kavşağı arası. Kuşçuoğlu Market önünden giden yol dahil),

-Merkez Mahallesi Yalı Caddesi (15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Şelalesi önünden Kılburnu mevkisine kadar gelişli gidişli yol),

-Merkez Mahallesi Çayboyu Sokak (Kılburnu mevkisinden Fatih Mahallesi köprüsüne kadar giden yol)

-Merkez Mahallesi Sanayi Sokak (Kılburnu mevkisinde bulunan BİM Market sağ tarafından Sanayi içine doğru Adliye Sarayı ve Hükümet Konağı arasını takiple, Hükümet Konağı üst tarafından Kabristan Caddesine bağlanan yol)

- Merkez Mahallesi Ali Alp Caddesi (Alaplı Belediyesi önünden Kabristan Caddesi yol ayrımına kadar)

- Merkez Mahallesi Cumhuriyet Alanı (OSKO adlı işyeri arkası, Şadırvan Bölgesi, Sağlık Eczanesi, Kaptanlar Elektronik önünden aşağıya inen yol)

- Merkez Mahallesi İskele Caddesi (Alaplı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ana girişinden, Şadırvan mevkisine giden yol)

-Merkez Mahallesi Demirciler Sokak (Vestel Erginler ile karşısında bulunan koahvehane arasından Sağlık Eczanesi'ne giden yol)

-Merkez Mahallesi Cami Sokak (Merkez kavşaktan Merkez Camisini takiben Ali Alp Caddesine çıkan yol)

-Merkez Mahallesi Hükümet Caddesi (Merkez Camisinden Ertur Eczanesi'ne kadar),

-Merkez Mahallesi Kabristan Caddesi (Kılburnu mevkisinden Emniyet Müdürlüğü önünü takiben, Ali Alp Caddesi yol ayrımına kadar)

-Merkez Mahallesi Hükümet Caddesi (Vakıfbank yanından Ali Alp Caddesi'ne çıkan yol),

-Merkez Mahallesi Gümrük Sokak (Merkez Taksi durağından Yalı Caddesine inen yol)

-Merkez Mahallesi Dere Sokak (Kahvaltıcı Bülent'in yanından Yalı Caddesine inen yol),

2- Gümeli beldesi Merkez Mahallesi çarşı içi ana cadde ve meydanlarda,

3- Tüm köylerin ana cadde ve meydanlarında “

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, karara uymayan kişi ve kurumlara idari para cezası verileceğini, ayrıca adli işlem de başlatılacağını hatırlatarak şunları kaydetti:

“Alınan kararlara uymayan şahıslara Kabahatlar Kanunu'nun 32. Maddesi gereği 392 lira para cezası, alınan kararlara uymayan işyerlerine, işletmelere ve kurumlara ise Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 282. Maddesi gereğince 3 bin 180 lira para cezası verilecek. Maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlara da, yine ilgili Kanun'un ilgili maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası uygulanacak. Ayrıca, konusu suç teşkil eden davranışlar hakkında adli işlem başlatılacak.”

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2020, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER