ALAPLI'DA VAKA SAYISI 53'E YÜKSELDİ

ALAPLI'DA VAKA SAYISI 53'E YÜKSELDİ

ALAPLI'DA VAKA SAYISI 53'E YÜKSELDİ

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, en son 41 olan şüpheli koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 53'e yükseldi. Şüpheli 53 vakadan 36 kişinin covid-19 testinin pozitif çıktığı, bunlardan üçü yoğun bakımda olmak üzere 12 kişinin tedavisine hastanede devam edildiği bildirildi.
Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, şüpheli vaka sayısının 53 olduğunu, bunlardan 36'sının Covid-19 testinin pozitif çıktığını ifade ederek, "Üçü yoğun bakımda olmak üzere, 12 kişinin tedavisine hastanede devam ediliyor. İyileşen hastalarımız da var ancak hastalığın orjini nedeniyle belli bir süre izlenerek takiplerine devam edilecek. Diğer kişilerin ise evlerinde izole bir şekilde tedavilerine devam ediliyor. Bunların dışında 306 vatandaşımız da, temaslı şüphesiyle evlerinde izolasyon altında tutularak takip ediliyor. " dedi.

"HEMŞEHRİLERİMİZ, GRİP, NEZLE, SOĞUK ALGINLIĞI DURUMUNDA MUTLAKA SAĞLIK KURULUŞLARINA BAŞVURSUNLAR
Artan vakaların belli bir kısmının temaslı olanlardan kaynaklandığını bildiren Kaymakam Vedat Yılmaz, " İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün, oluşan her vakayla birlikte yaptıkları filyasyon çalışmaları ile, bulaşın kontrol altına almanın faydalarını görmekteyiz. Nisanın ilk haftasında vaka sayılarımız hızla artmıştı ancak evde vatandaşlarımızın izole kalmaları, herkesin maske takmaya özen göstermesi ve diğer tedbirlere uygulamada hassas olunması halinde, vaka sayımızda azalmayı göreceğimizi öngörüyoruz. İlçemiz özelinde grip, nezle, allerjik rahatsızlıklar yada soğuk algınlığı durumlarında, hemşerilerimiz, evde beklemeden mutlaka sağlık kuruluşlarına başvursunlar. Böylece koronavirus şüphesi yaşamadan, doktorlarımızın değerlendirme yapmasında fayda görüyoruz."

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2020, 07:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER