ALAPLI EĞİTİMDE PROJELERİ İLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

ALAPI’DA BAKKA TEKNİK DESTEK PROJELERİ AÇILIŞ PROGRAMI 

ALAPLI EĞİTİMDE PROJELERİ İLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi tarafından yazılan, BAKKA tarafından teknik destek verilmesi uygun görülen Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi Eğitici Eğitimi, Ebru Atölyesi Eğitici Eğitimi ve Drama Atölyesi Eğitici Eğitimi projeleri açılış programı Alaplı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.
Açılış programına Kdz. Ereğli Kaymakamı ve Alaplı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Alaplı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Günay, Alaplı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvehap Demirel, Alaplı Gençlik Spor Müdürü Süleyman Bayraktar, Okul/Kurum Müdürleri ile projede eğitim alacak öğretmenler katıldı.
Kdz. Ereğli Kaymakamı ve Alaplı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu açılış programında yaptığı konuşmada; Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü yazdığı 4 projeninde BAKKA tarafından desteğe uygun bulunmasından dolayı tebrik etti. Bu başarıda Milli Eğitim Müdürlüğünün gayretlerinin yanında emekliye ayrılan Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu'nun desteklerininde bulunduğunu belirtti. Bu tür projelerin eğitim gelişmesine katkı yapan unsurlar olduğunu, eğitimin sadece test çözüp, ödev yapmaktan ibaret olmadığını belirtti. Başta eğitimciler olmak üzere herkesin sanatın bir dalı ile uğraşması gerektiğini, bunun çalışma azmi ve verimini arttıracağına inandığını belirtti. Kendisinin 5 yıl Ulusal Ajansta proje değerlendiricisi olarak görev yaptığını, bu görev esnasında proje yazımı ve projelerin amacı konusunda tecrübeler kazandığını belirtip, AB projeleri konusunda da çalışmaların yapılmasını, AB bütçesinden geçmiş yıllarda projeler için fazla kaynak alınamadığını ancak son yıllarda bu konuda da çok büyük ilerlemeler olduğunu, öğrenci ve öğretmenlerin AB üyesi ülkelere giderek bilgi, görgü ve becerilerini arttırdıklarını belirtti. Yapılan projelerin Alaplı İlçesine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne hayırlı olmasını, bundan sonrada bu çalışmaların artarak devam etmesini ve başarılı olmasını diledi.
Bakka Teknik Destek Programı açlış programından sonra proje katılımcıları eğitim alacakları kurumlara geçtiler.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2019, 20:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER