ALAPLI OSB'DE SON DURUM

ALAPLI OSB'DE SON DURUM

Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak ve OSB Müdürü  Özkan Demir ile OSB'de gelinen son noktayı masaya yatırdı.

Kaymakam Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada,  A parselinde tüm arsaların satıldığını belirterek, "Verdiğimiz parseldeki işyerleri açıldığında yaklaşık 300 kişilik istihdamı oluşturacağız. Zaten birinci etabı bitirdik. İkinci etabı da bu yılın ikinci yarısında bitirmeyi hedefliyoruz. Yani bu yılın ortasında bütün parsel sahipleri fabrika sahipleri parsellerinin temellerini atacak.  Eğer yetiştirebilirlerse de bu yıl içinde fabrikalarını açacaklar. Onun dışında toplam parselimiz 50 oldu. Bunlardan 37 tanesini tahsisini yaptık. Bu da yüzde 80 oranında yeni kurulan bir OSB büyük bir başarıdır. Güzel iyi bir oran. Bazı fabrikalar zaten yakın zamanda faaliyete geçecek. Bugüne kadar toplam 12 şirkete ruhsat verdik. 6 tane de bu ay içerisinde vereceğimiz firma var. Toplamda 18 adet ruhsatlı işletmemiz yapı ruhsatını almış olacak. OSB'nin ana giriş kapı nizamiyesinin de projesi çizildi ve kısa sürede himzete alacağız. "ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2saate yakın süren toplantıda arsa tahsis edilen şirketlerin çalışmalarını hızlandırması noktasında telkinde bulunmasında kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2021, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER