Alaplı'da Nüfus İkiye Katladı

Alaplı'da Nüfus İkiye Katladı

Alaplı'da Nüfus İkiye Katladı

ZONGULDAK - Zonguldakın Alaplı ilçesinde her yıl ağustos ayının ikinci haftasında başlayan fındık hasadı dolayısıyla 45 bin 996 olan ilçe nüfusu 55 binler seviyesine yaklaştı.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayı içerisinde başlayan fındık sezonu öncesi özellikle köylerin nüfusunda büyük oranda artış olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden mevsimlik işçiler, gurbetçiler ve fındık bahçesi olan vatandaşların ağustos ayında ilçeye geldiğini ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

Fındık toplama sezonunun başlamasıyla birlikte özellikle köylerimizde büyük bir hareketlilik yaşanmaktadır. Binlerce mevsimlik işçi, gurbetçilerimiz ve fındık bahçesi olan vatandaşlarımız, bu ay içinde fındık toplamaya gelerek yaklaşık 45 gün ilçemizde kalırlar. Sezon öncesi 45 bin 996 olan ilçe nüfusu ağustos ayı içerisinde 55-60 bin seviyelerine kadar çıkar. Bu da ilçemize önemli bir ekonomik girdi sağlar.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise fındık toplama sezonunda ilçede önemli oranda insan hareketi olduğunu belirterek, Fındık sezonunda ilçe nüfusunda önemli oranda artış gözlenir. Türkiyenin bir çok bölgesinde ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz fındık sezonunda ilçemize gelerek yaklaşık 45 gün kalırlar. Bu da ilçemize önemli bir ekonomik girdi sağlar. dedi.

 

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER