Alaplı'da "organik fındık" tesisi kurulacak

Alaplı'da "organik fındık" tesisi kurulacak

Alaplı'da "organik fındık" tesisi kurulacak

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulan 2 milyon lira değerindeki Organik Fındık Kırma ve Paketleme Tesisi Projesinin onaylandığını bildirdi.

Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında açılacak organik fındık fabrikasının Türkiyede ilk olacağını söyledi.

Devletin organik tarımı desteklenmeye başlamasının ardından, organik fındık kırma ve paketleme tesisi kurmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Türkoğlu, şöyle konuştu:

Oda olarak organik fındığın yaygınlaşmasından sonra ilçemizde fındığı işleyerek ihracat için fabrika kurmaya karar verdik. Devletin tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi için yüzde 50 hibe destek kredileri var. Bundan faydalanmak için yer arayışına girdik. Baktığımız bir kaç yer uygun olmayınca Ereğli OSBden 5 dönümlük yer tahsis ettik. Projemizi hazırlayarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunduk. Bakanlık tarafından onaylanan projemize yüzde 50 hibe ile 2 milyon lira kredi çıktı. Önümüzdeki günlerde fabrika için ilk kazmayı vuracağız.

Çalışmalar bittiğinde fabrikada 100 kişinin istihdamını sağlayacaklarını belirten Türkoğlu, bunun ilçe ekonomisinin gelişmesi için çok önemli olduğunu ifade etti.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER