Balıkçılar, Hamsinin Ucuzlaması İçin Kar Yağmasını Bekliyor..

Balıkçılar, Hamsinin Ucuzlaması İçin Kar Yağmasını Bekliyor

Balıkçılar, Hamsinin Ucuzlaması İçin Kar Yağmasını Bekliyor..

Zonguldakın Alaplı ilçesinde tezgahlarda 15 liraya satılan hamsi, yüksek fiyatı nedeniyle balıkçıları düşündürürken, Karadenizin soğumasıyla hamsinin artmasını ümit ediyor.

Karadenizde av sezonunun başlamasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen hamside umduğunu bulamayan balıkçılar, kendi deyimleriyle hamsinin kulağına kar suyu kaçması ile tezgahlarda balığın ucuzlayacağını düşünüyor.

Balıkçı Fatih Yılmaz, yaptığı açıklamada, Karadenizin simgesi olan hamside bolluk yaşanması için havaların soğumasını beklediklerini söyledi.

Hamsinin kulağına kar suyunun henüz değmediğini ifade eden Yılmaz, Karadeniz hamsisi için havaların biraz daha soğumasını bekliyoruz. Şu anda hamsi avına çıkan çok az balıkçı var. Kendi sularımızda hamsi yok. Yeni yıl itibariyle yağacak kar ile Karadenizin soğumasını bekliyoruz. Hamsinin kulağına kar suyu değdiği zaman hamsi artar ve tezgahlardaki fiyatlarda düşer. diye konuştu.

Tunçay Yazgan ise tezgahta hamsiyi 15 liradan sattıklarını belirterek, Yeni yıl ilk günlerinde itibaren balıkçıların yüzü gülecektir. Fiyatlar azalınca vatandaşlarımız da hamsiyi daha bolca yiyebilecekler. dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER