Başkan Tekin; Yağlı güreşlerin merkezi Alaplı'dır.

Başkan Tekin; Yağlı güreşlerin merkezi Alaplı'dır.

Başkan Tekin; Yağlı güreşlerin merkezi Alaplı'dır.

Zonguldak Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Batı Karadeniz bölgesinde yağlı güreşlerin merkezi Alaplıdır. Buradaki güreşleri izlemeye sadece Alaplı-Ereğli insanı değil, Kastamonu Bartın,Karabük ve Düzce illerinden yüzlerce güreş sever geliyordedi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Batı Karadeniz Bölgesinde yağlı güreşin merkezi Alaplı er meydanı olduğunu ifade etti. Tekin, yaptığı açıklamada, Bu yıl 29uncusu düzenlenen Alaplı Yağlı Pehlivan güreşlerinde 400 üzerinde pehlivanın katıldığını söyledi. Güreş severlere kaliteli ve çok zevkli güreşler izlettiklerini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:
Bu yıl 29uncusunu düzenlediğimiz Alaplı Yağlı Pehlivan güreşlerine 400 üzerinde pehlivan katıldı. Bunların 40tanesi baş pehlivandı. Halkımız Alaplı er meydanında hangi başpehlivanı görmek isterse o başpehlivanı er meydanına çıkardık. Güzel güreşler oldu. Sabah saat 11den itibaren seyirciler tribünleri hınca hınç doldurdu. 2017 Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı olan İsmail Balaban, Alaplıda da baş pehlivan oldu. Batı Karadeniz bölgesinde yağlı güreşlerin merkezi Alaplıdır. Buradaki güreşleri izlemeye sadece Alaplı-Ereğli insanı değil, Kastamonu Bartın,Karabük ve Düzce illerinden yüzlerce güreşsever geliyor. Önümüzdeki yılda tüm baş pehlivanlarımızı yine Alaplı er meydanına getirerek halkımıza güzel güreşler izlettireceğiz.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER