BELEDİYE BERBER VE KUAFÖRLERİ DEZENFEKTE ETTİ.

-ALAPLI BELEDİYESİ İLÇEDEKİ BERBER VE KUAFÖRLERİ DEZENFEKTE ETTİ.

BELEDİYE BERBER VE KUAFÖRLERİ DEZENFEKTE ETTİ.

Alaplı Belediyesi, Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetleri durdurulan ve 11 Mayıs'ta yeniden hizmet vermeye başlayacak olan kuaför ve güzellik merkezlerinde dezenfekte çalışması yaptı.
Dünyayı saran koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında 21 Mart tarihinde kapanan berberler ve kuaförler, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında 11 Mayıs'ta tekrar hizmet vermeye başlayacak. İlçe genelinde koronavirüs salgınına karşı halk sağlığını korumak amacıyla ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Alaplı Belediyesi, yeniden açılacak olan berber ve bayan kuaför işletmelerinde dezenfekte çalışmalarına başladı.
Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı aynı zamanda İlçede Berber esnafı olan Muharrem Gelgeç, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e dezenfekte çalışmalarından dolayı esnaflarımız adına teşekkür ettiğini söyledi.
Pazartesi inşallah berberler olarak iş başı yapacaklarını ifade eden Gelgeç, “21 Mart tarihinden itibaren Koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan işyerlerimizi Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanlığımız onayıyla 11 Mayıs Pazartesi günü tekrar açacağız. Belediye Başkanımız Sayın Nuri Tekin’in desteği ile İlçemizdeki tüm berber ve bayan kuaförleri dezenfekte oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz berberler olarak Pazartesi günü iş yerlerimizi açacağız ama bir tarafımızda çok kırık, çay ocaklarımız, kahvehanelerimiz ve lokantalarımız kapalı. Onlarında inşallah Ramazan Bayramı sonrası açılmasını bekliyoruz.” dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise, İlçemizde faaliyet gösteren 41 berber ve bayan kuaför esnafımızın iş yerlerini dezenfekte ettiklerini belirterek, “İnşallah bu koronavirüs belasından bir an önce Ülkemiz ve tüm Dünya kurtulurda tüm iş yerlerimiz açılır. 11 Mayıs tarihi itibariyle İlçemizdeki 41 berber ve bayan kuaförü esnafımız tekrar açılarak hizmet vermeye başlayacak. Belediye olarak açılıştan önce tüm işyerlerimizi dezenfekte ediyoruz. Pazartesiden itibaren iş yeri arkadaşlarımıza maskelerini de dağıtacağız. Ülke olarak bu virüsten bir an önce kurtulur tüm iş yerlerimiz de açılır. İnşallah eski günlerimize geri döneriz. İnsanlarımız ve esnaflarımızın moralleri bozuk birçok esnafımız iş yerleri kapalı olduğu için iş yapamıyor. Belediye olarak bizler her zaman esnafımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz mecbur kalmadıkça evden dışarı çıkmayarak evlerinde kalmalarıdır. Dışarı çıktıklarında ise mutlaka sosyal mesafeyi korumaları ve maske takmalarını istiyoruz. Hep birlik inşallah kurallara uyarak bu virüs belasından kurtulacağız.” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER