'BİLİM ARKADAŞIM OLUR MUSUN?' PROJESİ START ALDI

'BİLİM ARKADAŞIM OLUR MUSUN?' PROJESİ START ALDI

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Atatürk İlkokulu 1-C sınıf öğretmeni Ülker Çiçek ve farklı illerden 8 öğretmenin katkısı ile çocuklarda işbirliği yapma, üretkenlik, birlikte başarma olgusunu pekiştirmek amacıyla hazırlanan ‘Bilim arkadaşım olur musun’  eTwinning projesi start aldı.

Proje ile bilim adamı olmak isteyen, üretken, meraklı çocuklarla serbest etkinlik derslerinde haftada 2 deney yapılarak pandemi döneminin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirilecek.

Alaplı  Atatürk İlkokulu 1-C sınıf öğretmeni Ülker Çiçek, Bilim arkadaşım olur musun eTwinning projesi ile çocukların kendi sınıfından ya da diğer sınıftan arkadaşlarına çeşitli deneyler yapacaklarını, bu sayede birbirlerinden akran destekli öğretim ve öğrenim görmüş olacaklarını ve bir bakıma  birbirlerinden öğrenecekler ve birbirlerine öğreteceklerini söyledi.

Projeye farklı illerden toplam 9 öğretmenin katkı sağladığını belirten Çiçek, “Öğrencilerimle Bilim Arkadaşım Olur musun eTwinning projesini, uzaktan eğitim yoluyla sürdürüyoruz. 9 öğretmen arkadaş farklı illerden projeye katkı sağlıyor. İşbirliği yapma, üretgenlik, birlikte başarma gibi çocuklarda olumlu davranışları pekiştirmek bir diğer amacımız. Bilim adamı olmak isteyen, üretken, meraklı çocuklarla Serbest Etkinlik Derslerinde haftada 2 deney yaparak, pandemi döneminin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indiriyoruz. Ayrıca Görsel Sanatlar dersinde çocukların deney ile ilgili gözlemlerini iki boyutlu çalışmalar yaparak kağıda dökmelerini istiyoruz. Böylece deneyi daha da eğlenceli hale getiriyoruz. Ayrıca bazı deneyleri web 2 araçlarını kullanarak hafızalarda daha kalıcı olmasını sağlıyoruz. Yanardağ Deneyimizde artırılmış gerçeklik sayesinde deneyi gerçekmiş gibi yaşayarak öğreniyoruz. Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftamızda meyveleri konuşturuyoruz. Eğlenerek öğrenmeye devam ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2020, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER