BİR ALKIŞTA KOCA YÜREKLİ BAŞKANA

BİR ALKIŞTA KOCA YÜREKLİ BAŞKANA

BİR ALKIŞTA KOCA YÜREKLİ BAŞKANA

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Korona virisü süründe yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin 'e teşekkür etti.
Vekil Yavuzyulmaz; "Zonguldak'taki 8 İlçe içinde, vatandaşarımızın memnuniyet anketi olan yerel seçimlerde en yüksek oy oranıyla, büyük bir rekorla seçilen Alaplı Belediye Başkanımız Sayın Nuri Tekin ve belediye çalışanlarımıza salgın sürecindeki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bu çalışmaları sizinle paylaşıyorum:

1. Salgının ülkemizde ortaya çıktığı ilk günden itibaren, kamu kurum ve kuruluşları, park, sahil ve kamuya açık tüm alanlarla birlikte ilçemizde faaliyet gösteren ibadethaneler, halk otobüsleri, taksiler ve taksi durakları gibi halkın ortak kullanım alanı olan tüm alanlarda dezenfekte çalışmaları yaptık.

2. Yine ilçemizde faaliyet gösteren tüm fabrika ve küçük ve büyük ölçekli firmalarda dezenfekte çalışmaları yaptık.

3. Koronavirüsün yayılmasının önlenmesi kapsamında alınan tedbirler çevresinde Kapalı Pazaryerlerinin girişine dezenfeksiyon tüneli yerleştirdik.

4. Periyodik olarak İlçemizin tüm mahalle ve sokakları dâhil olmak üzere İtfaiye araçlarımızla ilaçlı su ile yıkama çalışmaları yapmaya devam ediyoruz.

5. Belediye personelimizin ve halkımızın sağlığını korumak adına ilk günden itibaren Belediye binamıza maskesiz girişler kısıtlandığı gibi belediye binamıza giren her vatandaşımızın ve personelimizin ateş ölçümlerini yapmaya başladık.

6. Belediye bünyemizde kurduğumuz whatsapp ihbar hattı ile daha sokağa çıkma yasakları başlamadan halkımızdan evde kalmalarını istedik ve ihtiyaçlarını karşılamaya başladık.
Bugüne kadar whatsapp ihbar hattımıza gelen 500’ e yakın talebi yerine getirdik. Evinden çıkmayan ve yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızın gıda, ilaç ve banka işlemlerini ilgili birimimiz aracılığı ile yerine getirdik.

7. Sosyal gelir durumu düşük seviyede olan 150’ye yakın vatandaşımıza gıda yardımında bulunduk.

8. Kaymakamlık ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışarak maske üretimine katkı verdik.

Üretilen maskeleri Alaplı’mızda yaşayan tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak evlerinde teslim ettik. 8 bin konutun bulunduğu ilçemizde yaklaşık 25 bin maske dağıtımı yaptık.

9. Belediye Meclisimizi olağan üstü toplayarak su ücretlerinde yüzde 20 indirim yaptık. Ve bu süreçte iş yerlerini açamayan kiracılarımızın kira ücretlerini dondurduk.

10. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde halkımıza moral vermek amacıyla tüm zabıta aracımızdan müzik yayınlayarak tüm Alaplı halkına ulaştık.

11. Sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirleri aldık.

12. Alaplı Belediyesi olarak Covid-19’la mücadele kapsamında bizlerle birlikte mücadele eden başta sağlık çalışanları olmak üzere Emniyet ve Jandarma görevlilerimize de gereken desteği vererek halkımızın evde kalmalarını sağladık."dedi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER