Çiftçilerin "ecrimisil" sorunu çözüldü!

ZONGULDAK (AA) - Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, hazine arazilerinde ecrimisil ödeyerek tarım yapan çiftçilerin sorununun çözüldüğünü bildirdi.Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, uzun yıllardan bu yana hazine arazilerinde...

Çiftçilerin "ecrimisil" sorunu çözüldü!

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, hazine arazilerinde ecrimisil ödeyerek tarım yapan çiftçilerin sorununun çözüldüğünü bildirdi.

Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, uzun yıllardan bu yana hazine arazilerinde çiftçilerin ecrimisil ödeyerek tarımsal üretim gerçekleştirmesine rağmen Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olmadıkları için devletin sağladığı hiçbir destekten yararlanamadığını ifade etti.

Çiftçilerin 18 Kasım'a kadar müracaat etmeleri halinde devlet desteklerinden ve kredilerinden yararlanabilecek ve fındığını TMO'ya teslim edebileceğini kaydeden Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Hazine ve 2B arazilerinin devlet desteklerinden yararlanması ile ÇKS kapsamına alınması, çiftçilerimizin fındığını TMO'ya verebilmesi, düşük faizli kredilerden yararlanabilmesi için Türkiye Ziraat Odası girişimleriyle sonuca bağlanmıştır. Hazine arazilerini 3 yıl kullanan ve ecrimisil ödeyen çiftçilerimiz 18 Kasım'a kadar müracaat etmeleri halinde devlet desteklerinden ve kredilerden yararlanabilecek."


 


 

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER