"Çıraklık Eğitimi' zorunlu eğitim kapsamında

"Çıraklık Eğitimi” zorunlu eğitim kapsamında

"Çıraklık Eğitimi' zorunlu eğitim kapsamında

Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından sanayi sitesi esnaflarına yönelik kahvaltılı bir kaynaşma toplantısı düzenlendi.

Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında düzenlenen kahvaltı sanayi sitesi esnafları Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Yalınbaş, Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenleri katıldı.

Kahvaltıda konuşan Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Yalınbaş, “Türkiye genç bir nüfusa sahip. İstatistiklerde Türkiyenin yaş ortalaması 29-30 yaş aralığında. Bu Avrupa Birliği ülkeleri ve gelişmiş ülkeler dikkate alındığında bizim şanslı olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Çıraklık Eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasının bir devrim olduğunu belirten Yalınbaş, genç nüfusun hayatını nitelikli bir şekilde gerçekleştirmesi ve ülkeye nitelikli katkı sunması açısından mesleki eğitimin öneminin her geçen gün arttığını aktardı.

Yalınbaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“2 Aralık 2016 tarihinde kabul edilen 6764 sayılı kanun ile Çıraklık Eğitimi” zorunlu eğitim kapsamına alınarak Meslek Lisesi konumuna getirildi. 8 . Sınıfı bitiren öğrencilerimiz lise tercihlerinde bizleri de doğrudan seçebileceklerdir. Bu, bizim için devrim niteliğinde bir karar oldu Çıraklık ve kalfalık eğitim sürelerini birleştirerek toplam eğitim süresi 4 yıl olarak belirlenmiş oldu. Bu 4 yıllık eğitim sonunda çırak öğrencilerimiz 11. sınıfta kalfalık, 12. sınıfta ustalık belgesi alabileceklerdir. 12. sınıfın sonunda fark derslerini verdikleri takdirde meslek lisesi diplomasını da alabileceklerdir. Yine aynı kanunla çırak öğrencileri çalıştıran işletmelere devlet desteği verilmesi yönünde bir düzenleme getirilmiştir. Çırak öğrenciler buna göre; asgari ücretin en az %30 kadar ücret alacaklardır. İşletmelerdeki çırak öğrencilere ödenecek en düşük maaş tutarı 421,22 TL olacak. Mesleki eğitim görülen işletmede çalışan personel sayısı 20’den az ise işletmenin ödeyeceği tutar 140,40 TL devlet katkısı ise 280,82 TL

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER