DERDİMİZ ÜYE DEĞİL, ADAM KAZANMAKTIR'

DERDİMİZ ÜYE DEĞİL, ADAM KAZANMAKTIR”

DERDİMİZ ÜYE DEĞİL, ADAM KAZANMAKTIR'

Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilciliği tarafından üyelere yönelik kaynaşma ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Yemekte konuşan Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi Soner Arslanoğlu,” Biz üye istemiyoruz. Üye değildir derdimiz. Biz adam kazanmak istiyoruz” dedi.
Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilciliği tarafından Alaplı Alper Düğün Salonunda düzenlenen kaynaşma ve dayanışma yemeğine Türk Eğitim -Sen Zonguldak İl Başkanı Şahin Ören, Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi Soner Arslanoğlu ve yönetimi, Türk Eğitim-Sen önceki İlçe Temsilcisi İlhan Usta, Sendikaya üye Oku idarecileri, öğretmenler ve aileleri katıldı. 
Yemekte konuşan Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi Soner Arslanoğlu, sendika olarak amaçlarını üye değil, adam kazanmak olduğuna vurgu yaptı.
Türk Eğitim-Sen’lilerin vatanını ve milletini seven eğitimcilerin olduğunun altını çizen Arslanoğlu, şunları söyledi: “Türk Eğitim-Senliler kul hakkı yemezler. Onlar Aybuke öğretmen ve Necip öğretmenler gibi canlarını verirler. Sizler son 10 yıldır oldukça zor günler geçirdiniz. Sendikanızı değiştirmek için yapılan baskılara rağmen sizler dik durdunuz ve bugün bizlerlesiniz. Bizler kalabalık değil, ülkesini seven bir azınlıkta olsak bu sevdadan vazgeçmeyeceğiz. Türk Eğitim-Sen’li olmak vatanını sevmek demektir. Biz üye istemiyoruz. Üye değildir derdimiz. Biz adam kazanmak istiyoruz. Çirkeflerin ve riyakarların içerisinden bir kişiyi çekip kurtarabilirsek bu bizim için kardır. Vatanını, milletini, ülkesini seven kişileri çekip aldığımız zaman bu bizim için kazançtır. Türk Eğitim-Sen Alaplı yönetimi yaklaşık 15 gün önce değişikliğe gitti. Bundan önce bizlere ağabeylik yapan, yanımızda dik duran ilhan Usta başkanıma da çok teşekkür ediyorum. O da bizlere yol gösterdiği için sağ olsun var olsun” dedi. 
Türk Eğitim-Sen önceki İlçe Temsilcisi İlhan Usta’da yaptığı konuşmada “2010 yılından itibaren yürütmekte olduğum Alaplı Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği görevimden İl Başkanlığının da izni ile 24 Aralık 2017 tarihinde ayrıldım ve İlçe temsilciliğine yeniden aday olmadım. 2010 yılında 97 üyesi olan Alaplı Türk Eğitim Senin 7 yıllık süreçte üye sayısını yönetim kurulu üyelerimizle, okul temsilcilerimizin üstün gayret ve çabaları ile 195 lere kadar çıkarttık. İdareci Mülakatlarında yapılan hukuksuzluklar, Aday öğretmenlere yapılan tehditler, her türlü yıldırma politikalarına rağmen uzun süre Alaplı da yetkili ve etkili sendika olmayı başardık. Son 3 yılda birçok üyemiz baskılara dayanamayarak istifa etmek zorunda kalmıştır. Yine üyelerimizden bir kısmı koltuk, mevki makam için üyeliklerinden istifa ederek kutlu davamızı yarı yolda bırakmışlar, varlığını Türk varlığına armağan etmiş, önce ülkem ve milletim diyen, ömrünün her dönemimde, belki defalarca kırılan, ancak hiçbir zaman, eğilmeyen, bükülmeyen, inandığı davadan asla dönmeyen, taviz vermeyen, değerli Türk Eğitim-Sen Camiasını ve kutlu davamızı yaralayarak kan kaybına uğratmışlardır. 
İşte bunların verdiği yorgunluk, ailevi sebeplerden dolayı Alaplı İlçe Temsilciliğine aday yeniden aday olmadım. 7 yıllık görev süresince bilerek veya bilmeyerek üzdüğüm dostlarımdan ve siz üyelerimden helallik istiyorum. Ben de bu yolda beni üzenlere hakkımı helal ediyorum. Yeni Seçilen Yönetim Kurulumuza sonsuz destek vereceğime söz veriyorum . Allah bu güzel birlik ve beraberliğimizi daim kılsın , Yeni Seçilen Yönetim Kurulumuzun, ülkemiz için sendikamız için, eğitim çalışanlarımız ve milletimiz adına hayırlara vesile getirmesini temenni ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi. 
Türk Eğitim -Sen Zonguldak İl Başkanı Şahin Ören de Alaplı’nın kendisinde önemli bir yeri olduğunu Alaplılı sendika yönetimi ve üyeleri ile zaman zaman bir ekmeği paylaştıklarını söyledi. 
Türk Eğitim-Sen camiasında hayatını kaybeden eski Alaplı-Ereğli ve Zonguldaklı yöneticileri, müdür ve öğretmenleri rahmetle anan Ören, “ Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımızın da dile getirdiği gibi bir sürü insanın bir araya getirdiği alelade sıradan bir kuruluş değildir. Türk Eğitim-Sen önce vatan, önce bayrak, önce Atatürk, önce demokrasi, önce hak, önce hukuk, önce parlamenter sistem, önce adalet diyen bir anlayışın temsilcisidir. Türk Eğitim-Sen memurluğun 57. Alayı Nusret mayın gemisidir” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2018, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER