Dertli Divani, Gümeli'ye geliyor

Dertli Divani, Gümeli'ye geliyor

Dertli Divani, Gümeli'ye geliyor

Alaplı İlçesine bağlı Gümeli Beldesinden Belçika doğumlu, 2013 yılında Karadeniz Ereğli adına dünyada ve ülkemizde  Motor yarışlarına katılarak birçok birincilik elde eden milli sporcu Güney Sezgin bu kez memleketine bir kültür hizmeti getiriyor.
Güney Sezgin, Akköy, Karakavuz ve Gümeli Beldesini kapsayan bir organizasyon ile 2010 Dünya UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri Listesine giren Dertli Divani ozanını 2-3 Ağustos’ta Gümeli Beldesine getirerek canlar ile buluşturacak.
DERTLİ DİVANİ UNESCO YAŞAYAN
İNSAN HAZİNESİ LİSTESİNDE
Güney Sezgin, organizasyon ile ilgili olarak bilgi vererek şunları söyledi:  “2010 Yılında UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi kabul edilen  Dünyada yaptıkları ile tanınan DERTLİ DİVANİ Ozanımızı bölgemize getirmek benim için büyük bir onur. Yurtdışında yaşamama rağmen ata topraklarımızı hiçbir zaman unutmadık. Bölgemize hizmeti bir görev olarak biliyorum. Bu hizmeti herkesin yapması gereken bir görev olarak görüyorum.O yüzden Dertli Divani Ozanımızı bölgemiz halkı ile buluşturmak, tanıştırmak amacıyla bu organizasyonu düzenledik. 2 Ağustos 2018 Perşembe günü Saat 16.00’da Dertli Divani ile Erkanlarımız Üzerine Muhabbet ve ‘Hakk’a Yürüme Erkanı’ Sunumu, 3 Ağustos 2018 Cuma günü Gümeli Merkez’de Saat 19.00’da Dertli Divani Konseri gerçekleştirilecek. Bölgemiz için özel olan bu iki günde tüm canları davet ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 21:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER