ERDAL İNÖNÜ'YÜ ÖZLEMLE ANIYORUZ..

ERDAL İNÖNÜ'YÜ ÖZLEMLE ANIYORUZ..

ERDAL İNÖNÜ'YÜ ÖZLEMLE ANIYORUZ..

Zonguldak Alaplı İlçesi Belediye Başkanı Nuri Tekin, Türkiye’de bilim ve siyaset dünyasının önemli isimlerinden Merhum Erdal İnönü’yü ölümünün 12. yılında andığını bildirdi.

Tekin, yayınladığı mesajında, İnönü’nün dürüst, mütevazı, kibar ve beyefendi kişiliğiyle toplumun her kesiminin saygı duyduğu bir siyasetçi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 “Uzlaşıcı ve hoşgörülü tavrı, fikirlerinden ödün vermeden birleştirici kimliği ile Türk siyasi tarihinin önemli isimleri arasında yer alan devlet adamı, eski başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü´yü aramızdan ayrılışının 12. yıl dönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”

İNÖNÜ’NÜN SİYASİ GEÇMİŞİ

Sosyal Demokrasi Partisi'nin (SODEP) kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. İnönü, SODEP ile Halkçı Partinin Birleşmesi sonucu kurulan SHP'nin ilk olağanüstü kurultayında bu kez SHP Genel Başkanı seçilmiş, Bu görevini 1993 yılına kadar sürdürmüştü.

İnönü, 1986 yılı ara seçimlerinde İzmir Milletvekili seçilmiş, 1987 ve 1991 genel seçimlerinde yeniden aynı ilimizden milletvekili seçilerek parlamentoda görevine devam etmişti.

1991 Genel seçimlerinden sonra Doğru Yol Partisi ile SHP'nin kurduğu koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak görev üstlenmiş olan Merhum İnönü, SHP'nin CHP ile birleşmesinin ardından, 27 Mart 1995’de Koalisyon'un Sosyal Demokrat kanadında değişikliğe gidilmesiyle ‘ Dışişleri Bakanı’ olarak atanmıştı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2019, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER