Felçli Köpeğe Sıcak Dokunuş.

Felçli Köpeği Hayatta Tutan Anne Sevgisi

Felçli Köpeğe Sıcak Dokunuş.

ZONGULDAK - Zonguldakın Alaplı ilçesi Musabeyli köyünde yaşayan Ayten Oktay, yavruyken geçirdiği felç nedeniyle ön ayakları kullanamayan ve veterinerin fazla yaşamaz dediği Pamuk isimli köpeğini bir yıldır elleriyle besliyor.

Sokak köpeğinin bir yıl önce dünyaya getirdiği 9 yavrudan birini sahiplenen 50 yaşındaki Oktayın, Pamuk ismini koyduğu köpeği 3 aylıkken geçirdiği felç nedeniyle ön ayaklarını kullanamaz hale geldi.

Veterinere götürdüğü köpeği ile fazla yaşamaz denilmesine aldırmadan ilgilenmeye devam eden Oktay, kaşıkla beslediği Pamukun bir an olsun yanından ayrılmıyor.

Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, felç olmasına rağmen köpeğini hiçbir zaman terk etmediğini söyledi.

Elinden geldikçe sokak hayvanlarını beslediğini belirten Oktay, Evimizin arka tarafında sokak köpeği doğum yapmıştı. 9 yavrusu oldu. 3 ay boyunca anneleriyle birlikte 9 yavru köpeğe baktım. Sonra bakmakta zorlanınca 8 tanesini Alaplı Belediyesi hayvan barınma evine gönderdik. Bir tanesini çocuklarım çok sevmişti. Onu sahiplendik ancak bir süre sonra felç geçirdi. diye konuştu.

- Kaşıkla süt içiriyorum

Oktay, köpeğini çok sevdiğini ve onun ölmesini istemediğini dile getirerek, Her gün kaşıkla ona süt içiriyorum. Yaz ayında vücudunda yaralar oluyor, onları temizliyorum. Onun ölmesini istemiyorum. Onun için ona gözüm gibi bakıyorum. Günde 3 kez yürütmeye çalışıyorum. Benim tek isteğimi köpeğimin tekrar ayağa kalkması. ifadelerini kullandı.

Musabeyli köyü muhtarı Cengiz Duman da Oktayın felçli köpeğine annelik yaptığını belirterek, 1 yıldır köpeğin her türlü ihtiyacını görüyor. Ona bir nevi annelik yapıyor. Felçli köpeğin bir an önce ayağa kalkmasını istiyoruz. dedi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER