Genç Çiftçi "Proje kabul edilince çok sevindim"

Genç Çiftçi "Proje kabul edilince çok sevindim"

Genç Çiftçi "Proje kabul edilince çok sevindim"

Zonguldakın Alaplı ilçesinde yaşayan Mehmet Turan, Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı 30 bin lira hibe desteğiyle fındık bahçesine kurduğu serada istiridye mantarı yetiştiriyor.

Alioğlu köyünde yaşayan Mehmet Turan (30), proje kapsamında aldığı hibeyle evinin yanında bulunan fındık bahçesine 100 metrekarelik tesis kurarak mantar yetiştiriciliğine başladı.

mehmet Turan, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce mantar üretim tesisi kurmak istediğini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bu hayalini gerçekleştiremediğini söyledi.

2017de Genç Çiftçi Projesine başvurduğunu belirten Turan, Proje kabul edilince çok sevindim. İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile bu tesisi kurduk. Tesiste şu an 8 ton kompost var. Bir ayda yaklaşık 2 ton ürün topluyoruz. Akşam hasadını yaptığımız ürünü sabah müşterimize teslim ediyoruz. diye konuştu.

Turan, istiridye mantarının bölge için yeni bir ürün olduğunu anlatarak, İstiridye mantarı protein deposudur. Kırmızı ete rakip bir ürün olduğunu söylerler. Pazarlama konusunda Alaplı ve Ereğlide manavlara ürünleri teslim ediyoruz. İşlerimiz çok iyi gidiyor. Ürünleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Toptan 8 lira, perakende de ise 15 liradan satıyoruz. Tesisimizin kapasitesini 2 ya da 3 misline çıkarmayı hedefliyoruz. dedi.

 

 

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER