Hüzün ve mutluluk bir arada...

Kdz. Ereğli'de Ressam Mehmet Ali Özbaşakçı anısına hazırlanan resim sergisi protokol ve kalabalık topluluğun katılımı ile Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral sergi salonunda açıldı.

Hüzün ve mutluluk bir arada...

2016 yılı Aralık ayında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybeden, Ereğli ilçesinde ressamlık yapan ve birçok kişiye resim yapmayı sevdiren merhum Mehmet Ali Özbaşakçının öğrencileri, hocaları için 120 eserden oluşturdukları  resim sergisi Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral sergi salonunda açıldı. Açılışa Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, ilçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, TMMOB Kdz. Ereğli Elektrik Mühendisleri Temsilcisi Mehmet Ali Karanfil, Alaplı’nın önceki Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve kalabalık bir davetli topluluğu  tarafından açılan sergide,  Özbaşakçı Sanat Evi’nin öğrencilerinin onlarca eseri sanatseverlerin ilgisi ve beğenisine sunuldu.


Sergi öncesinde açılış konuşmasını yapan merhum Mehmet Ali Özbaşakçının öğrencisi ve aynı zamanda kurs hocası Vasfiye Bostan, hüznü ve mutluluğu aynı anda yaşadıklarını söyledi. Bostan konuşmasında Şu anda hüznü ve sevinci aynı anda yaşamaktayım. Hüznüm babam kadar sevdiğim, yetişmem de büyük emeği olan Mehmet Ali hocamın aramızda olmayışı. Mutluluğum ise siz sanatseverlerle beraber olmam. Gönül mutluluk istiyor ama hayatın gerçeğinde hüzün de var. O zaman bize düşen görev kaybettiklerimizi yaşatmaktır dedi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise konuşmasında konuşmaktan daha çok kursiyerlerin yaptıkları eserleri izlemek ve yapılan eserler hakkında bilgi almanın daha doğru olacağını söyledi. Madenoğlu konuşmasında Gerçekten şu an sanatseverlerin içinde olmaktan ve bu sevgiyi hep beraber açacak olmaktan, bu sergiyi açarken emeği geçenleri hayatta olanları kutlamaktan, aramızdan ayrılan rahmetli olanları rahmetle anmaktan daha güzel bir şey olamaz düşüncesi ile sizleri de daha fazla bekletmeden emeği geçenleri kutluyorum. Sanıyorum konuşmaktan ziyade içeridekileri görmek ve bu eserleri yapan arkadaşları sözlü olarak değil de içeride eserlerini gördükten sonra kutlamak en güzeli olsa gerek dedi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu tarafından gerçekleştirildi. Protokol ve davetliler sergiyi gezerek eserleri yapan kursiyerlerle sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER