Kazalar artınca yolu kapattılar...

Kazalar artınca yolu kapattılar...

Kazalar artınca yolu kapattılar...

Zonguldak Alaplı ilçesinde yaşanan ve bir kişinin öldüğü trafik kazası sonrası vatandaşlar, Alaplı-Akçakoca Karayolunu trafiğe kapattı.
Alaplı ilçesinde geçen günlerde Karşıyaka Yalı Kavşağında meydana gelen trafik kazasında Kemal Arslan, yönetiminde 34 LA 6790 otomobil ile kırmızı ışık ihlali yapan Muzaffer B. idaresindeki 34 AB 0154 plakalı tır ile çarpıştı. Kazada otomobil sürücü Kemal Arslan yaralanmış, aynı araçta bulunan kardeşi Samet Arslan 10 günlük yaşam savaşını kaybetmişti. Samet Arslanın cenazesi, Alaplı ilçesine bağlı Mollabey Köyündeki evinden alınarak Sofullu köyü aile mezarlığında toprağa verildi.
Olayın ardından bir grup vatandaş Alaplı- Akçakoca yolunu trafiğe kapatarak tepkilerini dile getirdiler. Yaklaşık 100 kişilik grup Alaplı- Akçakoca yolunu bir süreliğine trafiğe kapattı. Geçen hafta kazada ağır yaralanan kardeşini kaybeden Kemal Arslan, Bununla kim ilgileniyorsa, özelikle karayolları, Valiliğimiz, Belediyemiz tarafından bir an önce buraya el atılmasını istiyorum. 10 gündür kardeşim yoğun bakımda, ben 10 gün çok acılar çektim. Çekmeye devam ediyorum. Benim istediğim burada topluluk buluşturmak, eylem yapmak, bu insanlara bir şeyler anlatmak. Bizim istediği burada bir an önce önlemi alınsın. Defalarca haberleri okuduk ve basında çıktı. Ama kimse bir şey ve müdahale etmedi. En azından Allah rızası için bugünden sonra müdahale edilmesini istiyoruz. Bizim tek istediğimiz Karayolları tarafından kavşakta düzenleme yapılması istiyoruz dedi.
Samet Arslannın abisi Yakup Arslan ise Kaza yapan tırın 7 saniye karşı kırmızı ışık yanmasına karşılık, geldi ikisini de vurarak direğin arasına sıkıştırdı. Bu kaza ne ilktir nede bu yol düzelmediği sürede son olacaktır. Yetkililer acilen buraya önlem alması lazım. Biz kardeşimizi Sameti bugün toprağa verdik. Eğer ki buraya önlem alınmazsa ne Sametler biter nede burada trafik kazaları biter. Bizim yetkililerden istediğimiz, şu an burada yaptığımız eylemin amacı polisle askerle karşı karşıya gelip çatışma değil, herhangi bir mahalde huzursuzluk çıkarmak değil. Sadece sesimizi yetkililere duyurmamızdır. Bundan sonra Sametler kaybedilmesin. Tek isteğimiz budur. Daha ne kadar can yansın. Herkes ölünce mi yapacaklar? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? dedi.
Kazada ağır yaralanan ve Sametin ağabeyi Kemal Arslanın konuşmasının ardından kalabalık yolu trafiğe açtı. Yolda görevlendirilen trafik polisleri tarafından trafik kontrollü olarak sağlandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 15:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 6 yıl Önce

Kırmızı ışık ihlali varsa buna kim ne yapabilir? Bu bölgede tek sorun şu: Akçakoca istikametinden Ereğli istikametine gidilirken trafik ışıklarını geçip Alaplı deresi köprüsünü geçtiğinizde, Alaplı şehir merkezinden çıkan araçların sabırsızlığı çok tehlikeli durumlara sebep olabiliyor. Biraz sabır, biraz saygı her şeyi çözecektir.

SIRADAKİ HABER