'Kınalı Eller'den açılış...

‘Kınalı Eller’den açılış...

'Kınalı Eller'den açılış...

Alaplı ilçesi Hasanlı Köyü A. Abacılar Kalkındırma Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Kınalı Eller Ahşap Oyuncak Atölyesi Projesi’nin 29.12.2017 tarihinde saat 10:30 da Çamcılar Köyü A. Abacılar Mahallesinde bir açılış kahvaltısı düzenlenecek.
Dernek Başkanı Muhammet Akyüz yaptığı açıklamada, 2015 yılında Defne Kokan Kınalı Eller adında 2015 yılında derneklerinin bir proje gerçekleştirdiklerini ve defne sabunu yapmaya devam ettiklerini ve 2017 yılında da ahşap oyuncak üzerine sundukları projenin kabul edildiğini bildirdi.
Alaplı ilçesi güzel kazanımlar elde ettiklerini belirten Başkan Akyüz açılışını gerçekleştirecekleri projeyi anlattı.
Kınalı Eller Ahşap Oyuncak Atölyesi adlı projelerinde Oyuncak sektöründe her gün zararlı oyuncaklar haberleri yapılmaktadır. Sağlıklı oyuncak imal ederek hem ileriye dönük istihdam yaratmak amaçlanmıştır. Oyuncak atölyesinde çoğunlukla bayanlara kurs vereceğiz ve bayanların ailelerine katkılarını devamlı hale getirmek amaçlanmıştır. Defne sabunu yapmaya da devam edeceğiz böylelikle hem sağlıklı ürün elde edeceğiz hem de ailelere ekonomik katkı sağlamayı amaçlamaktayız” dedi.
Başkan Akyüz, proje safhalarında desteklerini esirgemeyen Alaplı Kaymakamına, Zonguldak İl Dernekler Müdürlüğü ve Zonguldak Valisine, Zonguldak Milletvekillerine ayrı ayrı teşekkür ederken 29 Aralık 2017 tarihinde Çamcılar Köyü A. Abacılar Mahallesinde yapacakları açılışa tüm Zonguldak halkını davet etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER