KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE DENETİM

KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE DENETİM

KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE DENETİM

Alaplı Belediyesi zabıta ekipleri 2019-2020 eğitim öğretim yılının açıldığı bugünlerinde, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in talimatıyla kırtasiyelerde denetimlerini sıklaştırdı.

Alaplı Belediyesi zabıta ekipleri 2019-2020 eğitim öğretim yılının bu ilk günlerinde, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in talimatıyla kırtasiyelerde denetimlerini sıklaştırdı.

9 Eylül Pazartesi günü başlayan 2019-2020 eğitim ve öğretim dönemi ile birlikte öğrenci ve veliler kırtasiye eksiklerini tamamlamaya çalışırken, zabıta ekipleri de sağlık açısından güvensiz ürünlerin çocuklara ulaşmaması için şehir genelindeki kırtasiyelerde sıkı denetimlerde bulunuyor. Kırtasiye malzemelerinin, Avrupa Ürün Mevzuatı (CE) ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) belgelerini sahip olup olmadığının yanı sıra ürünlerin içerisinde fitalat, kadmiyum, azoboyar ve kurşun gibi kanserojen maddelerini kontrol ediyor.

Zabıta ekipleri vatandaşların, sağlık açısından büyük önem taşıyan CE ve TSE belgeli ürünleri tercih etmelerini tavsiye ederken,  eksikler konusunda uyarı ve para cezası uyguluyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER