Kudüs bizimdir. Kudüs dün de bugün de yarın da bizimdir,

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepki

Kudüs bizimdir. Kudüs dün de bugün de yarın da bizimdir,

ZONGULDAK - Alaplı ilçesinde Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ABDnin Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıma kararını kınadı.

Alaplı Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Salim Bilici, yaptığı açıklamada, ilçede görev yapan din gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kudüsle ilgili alacağı her türlü kararın sonuna kadar yanında olacaklarını söyledi.

ABDnin Kudüsü İsrailin başkenti ilan etmesini kınamak ve tepki göstermek için toplandıklarını belirten Bilici, şöyle konuştu:

Kudüs bizimdir. Kudüs dün de bugün de yarın da bizimdir ve Müslümanlarındır. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir diyen ümmete selam olsun. Bizler Alaplıda görev yapan din gönülleri ve onların sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin Kudüsle ilgili alacağı her türlü kararın sonuna kadar yanında olacağız. Bizler, zalim ABDnin Kudüs statüsüyle ilgili kararını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İsrail ve ABDyi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER