Öğrencilerden Harçlıklarıyla Afgan aileye destek oldular

- Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir grup üniversite öğrencisi, harçlıklarından biriktirerek aldıkları gıda ve giysileri evi yanan Afganistan uyruklu aileye teslim etti

Öğrencilerden Harçlıklarıyla Afgan aileye destek oldular

    Zonguldakın Alaplı ilçesinde bir grup üniversite öğrencisi, harçlıklarından biriktirerek aldıkları gıda ve giysileri geçtiğimiz günlerde evi yanan Afganistan uyruklu aileye verdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Alaplı Yurt Müdürlüğünde kalan 10 öğrenci, 4 gün önce evi yanan 6 kişilik Afganistan uyruklu aileye yardım etme kararı aldı.

Harçlıklarıyla aileye gıda, giysi ve çocuk bezi alan öğrenciler, komşularının yardımıyla yeni bir eve taşınan Afgan aileyi ziyaret etti.

KYK Alaplı Yurt Müdürü Erhan Yavaş, yaptığı açıklamada, öğrencilerin geçtiğimiz günlerde evi yanan Afganistan uyruklu aileye yardım etmek kararı aldıklarını söyledi.

Öğrencilerin kendi harçlıklarıyla ailenin öncelikli ihtiyaçlarını alarak teslim ettiğini belirten Yavaş, şöyle konuştu:

Öğrencilerimiz Afgan ailemizin haberini duyunca ailemize kendi imkanları doğrultusunda yardımda bulunmak istediler. Biz de bu ailemize nasıl yardımda bulunabiliriz diye Kılçak köyü muhtarımızla görüştük. İhtiyaçları tespit ettikten sonra öğrencilerimiz kendi aralarında topladıkları harçlıklarıyla gıda malzemesi ve çocuklar için alışveriş yaptılar. Bu yardım onların belki yarasını sarmayacak bir nebze olsun onları rahatlatmak istedik. Ben öğrencilerimize bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ailemize de geçmiş olsun.

Öğrencilerden Ahmet Furkan Gül ise savaştan kaçarak Türkiyeye yerleşen Afgan ailenin evinin yandığını duyunca çok üzüldüklerini belirterek, Öğrenci arkadaşlarımızla bir araya gelerek aile nasıl yardımcı olabiliriz diyerek yurt müdürümüzden bilgi aldık. Bu doğrultuda tespit edilen ihtiyaçları alarak ailemize teslim ettik. Allah kimseye böyle üzüntüler yaşatmasın. dedi.

Kılçak köyü muhtarı Ahmet Uysal da öğrencilere duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER