Öncesi... Sonrası...

Öncesi... Sonrası...

Öncesi... Sonrası...

Öncesi... Sonrası...
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Maden Sahaları Rehabilitasyon Eylem Planı” hızla ilerliyor. Yapılan eylem planı çerçevesinde Zonguldak’ta 2017 yılında 82 dekar alanın rehabilite edildiği öğrenildi. Daha önceki yıllarda terk edilen ve kullanılmayan maden sahaları proje çerçevesinde düzenlenerek daha iyi bir görünüme kavuşturuluyor.
ALAPLI’DA 82 DEKAR”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, (OGM) Zonguldak bölgesinde yürüttüğü çalışmalara Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı çerçevesinde devam ediyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü görev sahasında geçmiş yıllarda çalışılmış ve terk edilmiş maden sahaları, eylem planı doğrultusunda rehabilite edilerek yeniden güzel bir görünüme kavuşturuluyor. Maden sahalarının madencilik faaliyetleri sonunda kötü görünümünü ortadan kaldırmak ve tabiata olan olumsuz etkilerini azaltmak için izin süresi bitiminde ağaçlandırma faaliyetleri yapılarak bozulan alanlar ıslah edilmek suretiyle tabiata yeniden kazandırılıyor. 2017 yılı çalışma programı kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde bu yıl içinde Suludere ve Alaplı’da 82 dekar eski maden sahası rehabilite edildi.
TABİATA KAZANDIRILIYOR
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, maden işletmelerinin tabiata zarar vermemesi için “Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı’nı hayata geçirdiklerini ve ülke genelinde bu plan çerçevesinde faaliyetlerin devam ettiğini kaydetti. Madencilik ve enerji sektöründe ülkemizin ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla faaliyet gösteren firmalara ilgili kanunlar çerçevesinde izin verdiklerini belirten Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, madencilik faaliyetinin sona erdiği alanların madeni işleten firmalar tarafından tekrar tabiata kazandırıldığını ifade etti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Zonguldak’ta da bu plan doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER