"Organik Fındık Tesisi" projesi çalışmaları

"Organik Fındık Tesisi" projesi çalışmaları

"Organik Fındık Tesisi" projesi çalışmaları

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen Organik Fındık Kırma ve Paketleme Tesisi inşaat çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında açılacak organik fındık fabrikasının, dünyada ilk olacağını söyledi.

Yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak olan tesisin, 2 milyon lirasının devlet destekli olduğunu ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

Oda olarak son 10 yılda organik fındığı yaygınlaştırmak için büyük çaba sarf ettik. Başta Gümeli beldemiz olmak üzere, tüm köylerimizde organik fındık yetiştiriciliği yapılmaktadır. Organik fındığın yaygınlaşmasından sonra ilçemizde fındığı işleyerek, ihracat için fabrika kurmaya karar verdik. Devletin tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi için yüzde 50 hibe destek kredileri vardı. Bundan faydalanmak için yer arayışına girdik. Baktığımız bir kaç yer uygun olmayınca Ereğli OSBden 5 dönümlük yer tahsis ettik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylanan projemize, yüzde 50 hibe ile 2 milyon lira kredimiz onaylanmasının ardından 4 milyon liraya mal olacak olan tesisin inşaat çalışmalarına başladık. Çalışmalar bittiğin de tesiste yaklaşık 100 kişi çalışacak ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER