Oyuncak bebeklerle ev ekonomisine katkı sağlıyorlar

Oyuncak bebeklerle ev ekonomisine katkı sağlıyorlar

Oyuncak bebeklerle ev ekonomisine katkı sağlıyorlar

Alaplı Halk Eğitimi Merkezi İşkur desteği ile açılan taş bebek ve bez bebek kursları büyük ilgi görüyor.
Alaplı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan taş bebek ve bez bebek kurslara katılan 50 ev hanımları, sahilden topladıkları çakıl taşları ve odun parçalarını renklendirerek, bebeğin gövdesini, daha küçüklerinden ise baş, kol ve bacaklarını motifler çizerek yöresel kıyafet ve aksesuarlarla, kursta yaptıkları sanat eserleriyle aile bütçesine katkı sağlıyor. Halk eğitim merkezinin yöresel çalışmalar yaptığını belirten İlçe Halk Eğitim Müdürü Aldurrahman Tülüce, üretim ve istihdamın artırılması doğrultusunda İşkur le sözle imzalayarak taş bebek ve bez bebek kursunu kursuyla ev hanımlarını meslek sahibi yaptığını söyledi.
Ev hanımlarını kullandığı malzemelerin büyük bir kısmı doğadan olduğunu ifade eden Tüleci, şöyle dedi:
Kursumuz Halk Eğitim Merkezi ile İŞKUR kapsamında açılan bebek yapım kursudur. Ev hanımlarımız burada kullandıkları malzemeleri doğadan toplayarak burada değerlendiriyorlar. Ortaya çıkan eserleri de, Halk Eğitim bünyesinde açacağımız hediyelik eşya reyonunda değerlendirmeyi planlıyoruz.Burada ev hanımları 3 türlü bebekler yapıyor. Taş bebek, kitre bebek ve bez bebek gibi. Ayrıca gecen yıl ilkini açtığımız bebek yapım kursundan mezun olan ev hanımlarımız evlerinde bebek yapımına devam ederek aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.
Kursiyerlerden Dilek Kandemir de, Biz burada arkadaşlarımızla beraber denizden topladığımız taşlar ve doğadan topladığımız ağaç parçalarıyla taş bebek ve yöresel kıyafetler giydirdiğimiz kitre bebekler yaparak hayat veriyoruz. Yaptıklarımız tabi bu şekilde kalmıyor. İş kurun kazandırdığı böyle güzel imkanı işe dönüştürüyoruz. Bu kursu bitiren ve şuanda bunu günlük hayatında iş hayatına dönüştüren bir çok arkadaşımda var dedi.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER