PORSUK AĞACI ALTINDA MEME KANSERİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ 

PORSUK AĞACI ALTINDA MEME KANSERİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ 

PORSUK AĞACI ALTINDA MEME KANSERİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ 

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesinde Meme Kanseri Ekim ayı etkinlikleri kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) görev yapan Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak ve Herkes için Spor Federasyonu İl Temsilciliği öncülüğünde dünyanın en yaşlı ağaçları arasında yer alan Porsuk ağacında etkinlik düzenlendi.
Etkinlikle ilgili bilgiler veren Çakmak, “Meme Kanseri Farkındalık etkinlikleri kapsamında 6 Ekim 2019 Pazar günü Gümeli’deki Porsuk ağacı etrafında, doktorlarımız, hastalarımız, hasta yakınlarımız ve aileleri ile bir araya geldik . Bildiğiniz gibi; Gümeli Yaylasında meme kanseri tedavisinde kullanılan taxan grubu ilaçların hammaddesini barındıran ve dünyanın en yaşlı ağaçları arasında yer alan Porsuk Ağacıdır.(Taxus Baccata) bu ağacın altında , bilgilendirme toplantısı yaptık. Halkımızdan gelen soruları da yanıtlayarak, halkımızı bilgilendirdik.

Aynı zamanda Meme Kanserinde Porsuk Ağacının ham maddesi olduğu taxan grubu ilaçlar hakkında da bilgi vermiş olduk. Ben etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER