Şampiyonluğa gidiyorlar

Alaplı Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü (ALGES) Oturarak Voleybol Takımı, Final maçlarına katılmak için Adana’ya gitti.

Şampiyonluğa gidiyorlar

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından organize edilecek Oturarak Voleybol 1. Ligi Final maçlarında mücadele edecek olan ALGES Alaplı takımı, 2. Etap grup müsabakalarında 4 maçını da kazanarak lider olarak tamamlamış, kazandığı kupa ile Türkiye Şampiyonluğunda oynamaya hak kazanmıştı.

Adana’daki final maçlarıyla Türkiye şampiyonunun belirleneceği turnuva öncesi basın mensupları ile bir araya gelen ALGES Oturarak Voleybol Takımı, Şampiyonluk inancında olduklarını vurguladılar.

Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (ALGES) Başkanı İsmail Korkut yaptığı açıklamada;

‘’2008 yılında Alaplı’da engelliler derneğini kurduk, o yıldan beri yaptığımız toplantılarda, Alaplı’da engelli vatandaşlarımızın sayısının fazla olduğu ve bunların bir çoğunun eğitimsiz olduğu ve bu nedenle engellilerimizi topluma kazandırmak adına bir spor kulübünün kurulması gerektiğini hep vurgulamıştık. 2014 yılında spor kulübümüzü kurmak nasip oldu. 2015-2016 yılında ilk kez Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı Oturarak Voleybol Ligi’ne katıldık ve 2015-2016 yılında ligi 6. Sırada tamamladık. Eğer bir şey yapıyorsak, hedefimiz ve iddiamız olmalıydı. Bu yüzden takımımıza transferler yaptık, takımımızın çalışma ortamlarını iyileştirdik. Ve çok çalışarak 2016-2017 sezonunun 1. ve 2. Etabı sonunda bulunduğumuz grubu lider tamamlayarak inşallah Adana’ya gidiyoruz. Cuma-Cumartesi ve Pazar olarak 3 maçımız var. Grubumuzda Karadeniz Ereğli Belediyesi, Adana ve Karabük takımları ile mücadele edeceğiz. Buradan giderken ki hedefimiz, oradan kupayı alıpta gelmemizdir. Bizler buna inanıyoruz. Hocamız, oyuncularımız hepimiz kenetlendik. Şampiyonluk için lazım gelen bütün çalışmaları bütün gayretleri gösterdik. İnşallah başaracağız. Bu vesile ile İlçe Spor Müdürümüze, oyuncularımıza ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Adana’da bir tek hedefimiz var; hedefimiz, Şampiyonluk.

ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞIYORUZ

İnançlı oyuncularımız buradalar, inşallah Alaplı’mıza kupayı alıp geleceğiz. Alaplı’da zor şartlar altında çalışıyoruz. Tesisleşme anlamında sıkıntılarımız mâlumdur. İnşallah en kısa sürede engellilerimizin ve tüm sporcularımızın, rahatlıkla Alaplı’mıza birlik beraberlik sağlayacağı şekilde kazandırılması konusunda talep ediyoruz.’’ Dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Adana yolculuğu öncesi başarı dileklerini ileten, Alaplı Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Bayraktar, finalde ALGES takımına inandığını vurgulayarak; ‘’Başkanımızın 2008 yılında kurduğumuz dediği spor kulübümüzün bugüne kadar geçen süre içerisinde sadece isimler kalmayıp, gerçekten yükselerek giden başarılarını bizler de görmekteyiz. Çok güzel başarılar elde ettiler, yoğun bir çalışma temposu ve bir de sporun devleri ile karşı karşıya gelip Ereğli gibi bir takımla Adana’da final oynayacaklar. Bu bize gurur veriyor. Sporcu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İmkansızlıkların çok olduğu bir yerde çalışma yapıyorlar. Bu gönül işi, insan az mederse bir yerlere ulaşır. Bu gecenin de hürmetine, onları oradan birincilikle dönmelerini umut ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Alaplı Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü (ALGES) Oturarak Voleybol Takımı toplu fotoğraf çekiminin ardından Adana’daki Final maçlarına katılmak üzere yola çıktı.

Final maçları 11-14 Mayıs tarihlerinde, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu’nda yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 21:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER