Tarihe geçecek başarı... Şimdi gözler Avrupa'da

Alaplı Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü (ALGES) Oturarak Voleybol Takımı, Türkiye Şampiyonu oldu. Ayağının tozuyla, protokol ziyaretlerinde bulunan takım, akabinde düzenlenen Şampiyonluk Yemeğinde protokol ve basınla biraya geldiler.

Tarihe geçecek başarı... Şimdi gözler Avrupa'da

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından organize edilen Oturarak Voleybol 1. Ligi Final maçlarında mücadele eden ALGES Alaplı takımı 3te 3 yaparak Şampiyon oldu. Adana’daki müsabakalarda Adana ve Karabük takımlarını 3-0, Final maçında da Kdz.Ereğli’yi 3-1 devirerek, söz verdikleri Kupayı şehre getiren ALGES Alaplı takımı, mutluluğunu düzenlenen organizasyonda paylaştı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından şampiyon takım onuruna verilen yemekte Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş İlçe Jandarma Komutanı Üst Teğmen Fuat Gençer ile gazeteciler yer aldı.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada; ‘’Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu 1.Lig Oturarak Voleybol Liginde, Adana’da başarıyla temsil eden Türkiye’de 1.’likle Şampiyon olan Alaplı Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü’nü yürekten kutluyorum.  Alaplı’mıza bu kupayı kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Alaplı Belediyesi olarak ve şahsım olarak her zaman yanlarında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

Bundan sonraki süreçler için öğütler veren Alaplı Kaymakamı Eskioğlu, bu başarının gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

TARİHE GEÇECEK HADİSE

Eskioğlu, ‘’İlçe Kaymakamı olarak ben de çalıştığım 18. Görev yerim ve böyle bir gururu yaşadım. Bu kardeşlerimiz sayesinde oldu.  Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olarak, bu kupayı ilçemizin adını duyurarak bizlere kazandıran başta değerli yöneticiler olmak üzere bütün hoca ve kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Gerçekten bu gurur vesilesi, bir abidedir. Tarihe geçecek bir hadisedir. Bu Alaplı tarihinde Türkiye Şampiyonu olmuş ilk takımdır. Alaplı’da görev yaptığım süre içerisinde sizlere bu başarının devamı için elimizden gelen her türlü taktiği yapacağız. Sizlerden beklentimiz bisikletin gitmesi gibi, durduğunuz anda düşersiniz. Durmak olmayacak. Daha çok çalışacağız, daha büyük başarılara imza atacağız. Başarıyı elde etmek belki kolay olabilir ama o zirvede kalabilmek kolay bir şey değildir. Rakipleriniz bundan sonra daha iyi hazırlanacaklar. Sizlerin oynadığı oyun tarzını daha iyi öğrenmiş olacaklar. Ama Alaplı halkına verdiğiniz bu armağan, tarihe geçecek bir hadisedir.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Tekin ve Kaymakam Eskioğlu, ALGES Kulübü Başkanı İsmail Korkut’a başarılarından ötürü birer plaket sundular.

HİÇ BİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR

Sözlerine teşekkür ederek başlayan Korkut ise, Alaplı’da yaşayan Engelliler için farkındalık oluşturmak farklı alanlara yönlendirmek için spor kulübü kurduklarını ifade etti.  ALGES’in kuruluş sürecinden katıldığı turnuvalar hakkında bilgiler veren İsmail Korkut, ‘’Ekim ayından bugüne oyuncularımız haftada en az 2 kere olmak üzere antrenman yaptılar. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bunda çok büyük emek var, alınteri var’’ dedi.

ALAPLI TARİHİNDE İLK

Korkut sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Başarımızda Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, Sponsorumuz ve bizlere dua eden Alaplı halkının katkıları var. Bizler Engelliler olarak, Alaplı’ya böyle bir gururu yaşatmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Şampiyon olduk ama iş daha yeni başlıyor. Alaplı tarihinde bu bir ilk.’’

TÜRKİYE’Yİ ALAPLI TEMSİL EDECEK

‘’Bunun istikrarlı şekilde devam etmesi daha da önemlidir. Ve inşallah Federasyonumuz tarafından bizlere bildirildiğine göre, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’na ülkemizin katılması söz konusu. Eğer gerekli prosedürler tamamlandığı takdirde, önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Oturarak Voleybol Turnuvası’nda ülkemizi Alaplı temsil edecek.’’

SALONUN FİZİKİ ŞARTLARINA DİKKAT ÇEKTİ

‘’Alaplı’daki spor tesisindeki sıkıntıları en çok bizler yaşadık. Mevcut spor salonumuzun ne zemini, ne soyunma odaları, hiçbir şeyi spor yapmaya elverişli değil. Ve biz o şartlarda bu şampiyonaya hazırlandık. Orada çoğu sporcumuzun eşofmanları çivilere takılarak yırtıldı. Buna rağmen şampiyonluk geldi. Kamuoyunda yer alan polemikleri bir kenara bırakıp, birlik beraberlik ile tesisleşme anlamında katkımız olsun. Bu şampiyonluğu fırsata çevirme adına çok daha önemli olduğuna inanıyoruz.’’

ENGELSİZ SPOR SALONU PROJESİ

‘’Engelsiz spor salonu projemiz var. Bu konuyla ilgili sayın başkanımızdan yer talebimiz olmuştu. Bu proje için Karşıyaka’da Belediyemizin ağaçlandırma alanı var. Bizler de gerekli sözü aldığımız takdirde Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bu yeri tahsis edeceği için yürekten inanıyoruz. Tüm Alaplı elele vererek, bu şampiyonluğun Alaplı’ya kazanımlar sağlaması hususunda, çok daha önemli olduğuna inanıyoruz’’

Konuşmaların ardından, ALGES Kulübü Başkanı İsmail Korkut, Tekin, Eskioğlu, Tektaş ve Gençer’e ALGES atkısı hediye etti. Düzenlenen organizasyon toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER