TEKİN, “ALAPLI’DA KORONA’YA ADETA SAVAŞ AÇTIK”

TEKİN, “ALAPLI’DA KORONA’YA ADETA SAVAŞ AÇTIK”

TEKİN, “ALAPLI’DA KORONA’YA ADETA SAVAŞ AÇTIK”

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kent insanının rahat uyuması açısından gece-gündüz demeden çalıştıklarını ve korona Virüsü’ ne karşı Belediye olarak adeta savaş açtıklarını belirterek, Alaplı’nın korona ile mücadele konusunda bölgenin en başarılı belediyelerden biri olduğu vurguladı.
VEFA EKİBİMİZ İŞ BAŞINDA.
Makamında Gazetecilere açıklamada bulunan Tekin, Alaplı Belediyesi olarak tüm dünyayı tehdit eden koronaya karşı tedbirlerini arttırdıklarını belirterek, sağlığın her şeyden önce geldiğini söyledi.
Bu noktada belediye birimleri ile koordineli bir şekilde yoğun mesai harcadıklarını anlatan Tekin, “Tüm ekiplerimiz ile her alanda en ince ayrıntısına kadar çalışma yapıyoruz. Vefa Sosyal Destek Grubu dahilinde, belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ekiplerimiz ile ilçemizde yaşayan ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü, tek başına yaşayan, kronik hastalığı bulunan Belediye ile irtibata geçen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerek zabıta ekiplerimiz ile gerekse diğer kurduğumuz ekip ile çok hızlı bir şekilde ulaşarak temel ihtiyaçlarını karşılayıp evlerine teslim ediyoruz. Belediyemiz ile irtibata geçen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Alaplı Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de vatandaşlarımızın yanındayız. Biz Alaplı’da koronaya savaş açtık. Herkes bunu bilsin.”
İLAÇLAMA SÜRÜYOR. SOKAK VE MAHALLELER TEMİZLENİYOR.
Gerek Temizlik İşleri, gerekse İtfaiye, gerekse zabıta ekiplerinin gün boyu süren temizlik ve ilaçlama çalışmalarını, özellikle vatandaşların yoğun şekilde bulunduğu ve kullandığı yerlerde gündelik yaşamı olumsuz etkilenmemek için gece geç saatlerde gerçekleştirdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Tekin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Alaplı’mızda ilk etapta onlarca park, meydanlar, otobüs ve taksi durakları ile bankamatikler detaylı bir şekilde ekiplerimiz tarafından ilaçlandı. Hizmet binalarının girişlerine ve tuvaletlere hem personel, hem vatandaşların kullanımı için dezenfektasyon konuldu. Aynı şekilde hem sosyal medya kanallarımız, hem de duyuru alanlarımız aracılığıyla Corona Virüs’ten nasıl korunacağımıza ilişkin bilgilendirmelerimiz devam ediyor. Bu çalışmalara ek olarak hem vatandaşlarımızı hem de çalışanlarımızı korumaya yönelik bir dizi önlem daha aldık. Risk altındaki personelimizi ve vatandaşlarımızı korumak önceliğimiz. Alaplı’ya karşı sorumluluklarımızı eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz. Şimdi ülke genelinde artan önlemler nedeniyle Belediye hizmetlerine ihtiyaç her zamankinden fazla. O yüzden dikkatli çalışmak durumundayız. Vatandaşlarımız rahat uyusun diye gece-gündüz çalışıyoruz. Toplum sağlığına büyük önem veriyoruz ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla uygulamaya koyduğu eylem planı çerçevesinde birçok önemli tedbir aldık.
“ZABITA FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR”
Bu ortamda krizi fırsata çevirerek sağlık ürünleri başta olmak üzere gıda fiyatlarını arttıran fırsatçılara zabıta ekiplerimiz deyim yerindeyse göz açtırmıyor. Denetimler gerçekleştiriyor. Özellikle temizlik ve dezenfektan ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarıyla birlikte şikayetleri değerlendiren ekiplerimiz, gerçekleştirdikleri denetimlerde fahiş fiyat artışlarına karşı satıcıları uyarıyor, gerekli durumlarda ceza kesiyor.
Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik gelen sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte tüm zabıta ekipleri kent genelinde vatandaşların yoğun olduğu noktalarda anonslar ve bire bir görüşmeler ile uyarılarda bulunuyor.
“SOKAK HAYVANLARI BİZE EMANET “
Sokak hayvanlarının gıda ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılıyoruz. Sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirdiği mama desteğini de arttırdık. Kurulan ekipler ile kent genelinde kedi ve köpekler kuru mama ile besliyoruz.
690 EVLER MAHALLESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR..
Bu çalışmaları yaparken, Alaplı Belediyesi olarak diğer hizmetlerimizi de aksatmıyoruz. 690 Evler G Bloklar çevresinde başlatılan altyapı, üstyapı, aile ve çocuk parkı çalışmaları devam ediyor. Bizde ilgili müdürlerimiz ile birlikte belediye çalışmaları yerinde inceliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER