Tekin: Eyüp Yaman'ı ne kadar anlatsak azdır

Tekin: Eyüp Yaman'ı ne kadar anlatsak azdır

Tekin: Eyüp Yaman'ı ne kadar anlatsak azdır

Alaplı Belediyesi kurucu Belediye Başkanı Eyüp Yaman, ölümünün 43. Yılında düzenlenen törenle anıldı.
Alaplı Çalışkanlar düğün salonunda düzenlenen anma programında Eyüp Yaman'ın hayatı, siyasi geçmişi anlatılırken, tarih öğretmeni Burhan Akbaş'ın kaleme aldığı "Alaplı'dan bir Eyüp Yaman geçti" isimli kitap davetlilere dağıtıldı.
Anma programında konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kurucu Belediye Başkanımız rahmetli Eyüp Yaman, İlçemize çok önemli hizmetler kazandırdığını söyledi.
Eyüp Yaman, zor şartlarda kısıtlı imkanlarla ekibiyle birlikte Alaplı Belediyesi kurarak bu duruma gelmesini sağladığını ifade eden Tekin, şöyle konuştu:
"Kurucu Belediye Başkanımız rahmetli Eyüp Yaman, İlçemize çok önemli hizmetler kazandırmıştır. Zor şartlarda kısıtlı imkanlarla ekibiyle birlikte Alaplı Belediyesi kurarak bu duruma gelmesini sağlamıştır. Onun döneminde İlçemize elektrik ve suyu gelmiştir. FİSKOBİRLİK kurulmasında çok büyük katkısı olmuştur. Çok büyük hizmetler yaptı. Onun burada ne kadar anlatsak azdır. Büyük hizmetler yaptı. Bizde onun kurduğu Belediyede Allah nasip etti hizmetler yapıyoruz. Eyüp Yaman, Fahrettin Yazgan, Mehmet Sözer, Seçkin Tekin, Ahmet Zeki Atalay, Sedat Atalay, Muhabbet Tezel, Nevzat Çimenoğlu, Faruk Çaturoğlu ve Ekrem Yazıcı, Alaplı Belediyesinin bu günlere gelmesinde büyük emekleri oldu. Ben tüm Belediye başkanlarıma minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bizlerde Alaplı Belediyesini en iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz.”
Konuşmaların ardından Eyüp Yaman'ın kızı Gülay Yaman, Belediye Başkanı Nuri Tekin'e teşekkür plaketi ve Alaplı Belediyesinin resmi kuruluş tarihi olan 28 Şubat 1966 yazılı belgeyi takdim etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2018, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER