TEKİN, HASAR GÖREN SAHİL PARKI İNCELEDİ

TEKİN, HASAR GÖREN SAHİL PARKI İNCELEDİ

TEKİN, HASAR GÖREN SAHİL PARKI İNCELEDİ

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, dün akşam saatlerinden başlayarak sabaha kadar devam eden şiddetli fırtına ve dalgaların büyük zarar verdiği deniz sahilinde incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Nuri Tekin, özellikle Taşbaşı-Erdemyuva deniz sahilinde kurulu Sahil Aileparkta yüksek dalgaların büyük miktarda maddi zarar oluşturduğunu ifade ederek, Henüz zarar tespiti yapmadık ancak yaptığımız ilk incelemelerde özellikle Sahil Aileparkta önemli miktarda zarar var. Dalgaların sürüklediği kimisi kaya büyüklüğündeki taşlar neredeyse parkın tamamını doldurmuş. Her taraf taş toprak içinde. Yeni yaptığımız basket ve tenis sahası kullanılamaz durumda. Tel örgülerin büyük bir kısmı yıkılmış yada yan yatmış. Çocuk oyun grupları, kamelyalar ve oturma grupları da zarar gördü. Deniz suyuna maruz kalan yeşil alanların da kullanılması mümkün görünmüyor. Sanıyorum bu alanları yeniden çimlendirmek zorunda kalacağız. Kısacası zararımız büyük dedi.
Belediye Başkanı Nuri Tekin, sahilde temizlik çalışmalarına sabahın ilk saatlerinden itibaren başlandığını ifade ederek, Şu anda iş makinelerimizi ve tüm ekipmanımızı seferber ederek, Sahil Aileparkta temizlik çalışmalarına başladık. İlk etapta, park alanını taş topraktan temizleyeceğiz. Daha sonra onarım çalışmalarına başlayacağız. Gerçekten büyük bir doğal afetle karşı karşıya kaldık. Yaptığımız araştırmada, en son 18 yıl önce deniz sahilinde bu büyüklükte dalgalar oluşmuş. Belediyemize ve ilçemize geçmiş olsun ifadelerine yer verdi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Sahil Aileparkın yanı sıra, Alaplı Barınağı ve Alaplı Belediye Plajında da incelemelerde bulundu. Alaplı Balıkçı Barınağında görüştüğü Alaplı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Adnan Duman ve teknelerinin güvenliğini sağlamaya çalışan tekne sahiplerine geçmiş olsun dileklerini sunan Başkan Tekin, Bir tekne limanda batmış. Diğer teknelerde çok şükür bir zarar yok dedi.
Başkan Tekin, Alaplı Belediye Plajı ve bu mevkide bulunan gemi tersanesinde de incelemelerde bulundu.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER